TAKSİM-GEZİ PARKI'NA ESENLER SİYASİLERİNDEN DEĞERLENDİRME

TAKSİM-GEZİ PARKI

14. gününde ‘Taksim Gezi Parkı Direnişi’ ile ilgili olumlu görüş bildiren Esenler siyasileri bundan sonrasına dair itidal çağrısı yaptılar...

TAKSİM-GEZİ PARKI'NA ESENLER SİYASİLERİNDEN DEĞERLENDİRME… 
 
14. gününde ‘Taksim Gezi Parkı Direnişi’ ile ilgili olumlu görüş bildiren Esenler siyasileri bundan sonrasına dair itidal çağrısı yaptılar...
 
ÖZDEN: ”HALKIN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ”
 
‘Taksim Gezi Parkı Halk Hareketi’ hakkında CHP İlçe Başkanı Halil Özden sert açıklamalar da bulunarak Tayyip Erdoğan’a halk hareketinin önünde hiçbir güç duramayacağını bilmesi gerektiğini söyledi.
 
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886419.jpgÖzden; “Başbakan emirler yağdırarak ferman yazarak ülkeyi yönetebileceğini zannediyor. Demokrasinin olmadığı yerde bu tip kavgalar, isyan ve başkaldırı getirir. Sandıktan % 50 oy almakla demokrat olunmuyor. Bunu herkes böyle bilsin. Ben yaparım, her şeyden ben anlarım anlayışı nasıl yanlışsa; ‘çapulcular’, ‘ananı da al git’ gibi söylemler de o kadar tehlikeli ve yanlıştır. Bu Başbakan ülkenin Başbakanı olamadığı gibi % 50 zannettiği kesimin de Başbakanı olamadı. Çünkü o çapulcu dediği insanların içinde sana oy verenler de vardı. Sen halkın büyüklüğünü anlayamadın. Dünyada tüm devrimleri halk yapmıştır, tüm zalimlerin iktidarlarını da halk yıkmıştır.
 
Senin istediğin kadar polisin, topun, tüfeğin olsun; hanın, hamamın, servetin olsun halkın desteği olmadığı sürece bir hiçsin. Bu halk bizim halkımızdır. Halkını aşağılayanlar bilmiş olsunlar ki, o aşağıladıkları, hor gördükleri halk kendilerinden çok çok değerlidir ve üstündür. Halk hareketlerinin önünde hiçbir kuvvetin duramayacağını birileri Başbakana geç kalmadan anlatmalıdır” dedi.
 
BOZTEPE: “POLİS EMİR KULUDUR”
 
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886451.jpgTDH Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, Taksim Gezi Parkı’ndaki gelişmeleri yakinen takip ettiğini söyledi. Boztepe, polisin orantısız güç kullanmasına tepki göstererek önemli açıklamalarda bulundu.
 
Boztepe; ”Gezi Parkı olaylarını başladığı günden bu güne kadar gelişmeleri yakinen takip ediyorum. Acz içine kalanların zavallılıklarını ve kendi halkına tazyikli su, cop ve kimyasal bombaları acımadan nasıl yağdırdıklarını dehşetle izliyorum.
 
Kadir Topbaş halkın belediye başkanı olmak yerine Başbakan’a biat ederek iktidarın belediye başkanı olmuş. Halkın haklı taleplerini görmezden gelenler büyük bir kriz yaratarak polis ile halkı bir birine düşman ettiler. Çıkar ve menfaatler üzerine yapılan pazarlıklar sonucu Taksim’de büyük olaylar olduğunu görmekteyiz. Halka rağmen yapılmak istenen işler dayatmadır. Tek adamlıktır. Bakınız, yapılan baskılar büyüyerek ve güçlenerek tüm ülkeye yayıldı.
 
Taksim’de ve olayların olduğu yerlerde siyasi partiler yok. İnsanlar diyor ki; ülkemizi yönetenler akıllarını başlarına alsınlar, adalet ve demokrasiden uzaklaşmadan halkın gücünü yok saymadan ülkeyi yönetsinler. Benim son olarak vereceğim mesaj polisleredir: AKP’nin iktidarı dönemine en çok zulme siz uğramadınız mı? Sizler bu ülkenin çocuklarısınız. Hem de fakir halk çocuklarısınız ama emir kulusunuz” dedi.
 
YALÇINKAYA: “AMAN DİKKAT”
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886524.jpgSP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar için yaptığı değerlendirme de AKP iktidarını suçlayarak halkı kutuplaştırdıklarını söyledi.
 
Yalçınkaya, “Benim anladığım kadar ile AKP iktidar olduktan sonra halkımız kutuplaştırıldı, ülkemiz üzerinde tehlikeli oyunlar oynandı. Bahane ne olursa olsun, Başbakan daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Daha seviyeli konuşması lazım. Bir ülkede şayet demokrasi varsa insanlar alanlara çıkıp haklarını arayabilir. Yanlış gelişmelere tepkilerini koyabilirler. Kişilerin özeline müdahale edilmesine karşıyım. Taksim’de söz konusu olan birkaç ağaç değildir, orada iki taraflı sıkıntı olduğunu görüyorum.
 
İktidar olanların kafası karışık. Büyükşehir Belediyesi orada ne yapılacağını net bir şekilde açıklayamıyor. İktidarın bir kısmı AVM yapılacak söylerken, bir kısmı da camii yapacağını söylüyor. Başbakan ise hergün değişik bir şey yapacağını söylüyor. Herkesin kafası karmakarışık. Ben buradan itidal çağrısında bulunmak istiyorum. Halkı birbirine düşürmek isteyenler olabilir, aman dikkat diyorum. Başbakan’dan ‘ben bilirim ben yaparım’ anlayışından vazgeçmesini, demokrasiye ve insan haklarına saygılı olmasını bekliyorum” dedi.
 
YILMAZ: “BİLİNÇLİ TETİKLEMEDİR”
 
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886555.jpgDSP Eski İlçe Başkanı Nadim Yılmaz, “Bu gelişmelerin nedeni geçmişin birikimlerinin alanlara yansımasıdır, birkaç marjinalın olayı değildir.” dedi.
 
Yılmaz; “Halka sorulmayan uygulamaların neticesinde çıkan olayların sorumlusu iktidardır. Halkımız haklı olarak kendi sosyal yaşam alanlarını savunarak alanlarda demokratik tepkisini göstermişlerdir. Basit bir eylemle başlayıp sorumluluk makamında olan insanlara karşı alanlarda seslerini yükseltmişlerdir. Yetkililer bu haklı talepler karşısında hiç de demokratik olmayan yöntemlere başvurdular ve polis ile halkı karşı karşıya getirdiler. Buradaki halkın hiçbir siyasi örgütlü güce, hiçbir siyasi geleneğe bağlı olmadığı görülüyor. Tüm tahriklere rağmen halkımız sağduyusunu koruyarak doğru taleplerini demokratik yoldan dile getirmelidirler.” dedi.
 
KAÇAN: “SİVİL VE SOSYAL HAREKETLER İKTİDARLARA DERS VERİR”
 
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886667.jpgDP İlçe Başkanı Paşa Kaçan; “Biz halkımızın yanındayız. Halkımızın ayağa kalktığı bugünlerde bu hareketi halk hareketi olarak görüyoruz. İktidarın hukuk tanımaz tutumu, ‘ben bilirim, ben yaparım’ anlayışı bardağı taşıran son damla olmuştur. İktidarın son on yıldaki anti-demokratik uygulamaları Atatürk’ü yok sayarak cumhuriyet ve cumhuriyet değerlerine saldırmaları, hukuk devletinden vazgeçmeleri ve cemaatçiliği öne çıkarmaları bu günü hazırlamıştır. Halkımızın demokratik eylemini destekliyoruz. Ağır müdahaleleri ise kınıyoruz” dedi.
 



ŞAHİN: “TÜRK HALKI ATATÜRK’DE BİRLEŞİYOR”
 
http://gazeteesenler.com/image/haber/2013/06/10/Resim_1370886733.jpgİşçi Partisi Esenler İlçe Başkanı Oktay Şahin “Taksim Gezi Parkı olayları bir halk hareketidir. Halkın ayağa kalkmasıdır. ABD’nin Türkiye’de ki görevli memurun Tayip Erdoğanların, Türkiye’yi pazarlama görevlerine son verme hareketidir. Halk cumhuriyet devrimlerine yapılan saldırılara baş kaldırmıştır. 1919lar da Mustafa Kemal’de emperyalizme karşı bir halk mücadelesi bugün Taksim Gezip Parkı halk hareketine esin kaynağı olmuştur. Halk hareketi, bazı siyasilerin belirttiği gibi sadece bireysel taleplerin yerine getirilmesi için yürütülen bir eylem değildir. Tasfiye edilmeye çalışılan Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkma hareketidir. Buradan bir sonuç çıkması lazımdır. Tayip Erdoğanların çöküşünü ve yıkışını hazırlayacak tek çözüm Atatürk de birleşmek olacaktır. Atatürk de birleşmek Türkiye’nin Çözüm Projesidir. T.C. yi ve Türk kimliğini hedef alan AKP ve işbirlikçileri kurulacak milli hükümet ile yargılanacaklardır. Gezi Parkı eylemlerini bu sonuca götürecek bir amaç olmalıdır. Bu eylemler örgütlü bir güçle ve disiplinli bir şekilde yapılmalıdır. Eylemler gücümüze güç katabilmesi için halkın vicdanında kabul görmesi gerekir. Bugün ki eylemler şimdiye kadar oluş biçimi ile kabul görmüştür ve halk hareketini güçlendirmiştir. Giderek büyüyebilmesi için de haklı ve doğru zeminden ayrılmamak gerekir. Bu olaylar ile birlikte görüldü ki sadece AKP değil programsız ve çözümsüz muhalefette tasfiye edilecektir. Programı olan, halka seçenek sunan siyasi hareketler önümüzde ki dönem daha da büyüyecektir. Bugünde görüyoruz ki, Atatürk de birleşmek, Türkiye’yi birleştirmektir ve halkın önüne programı olan bir seçenek sunmaktır. 23 Nisan’da Ankara’da kurulan Milli Merkez toplumsal muhalefetin örgütlendiği ve çözüm önerilerinin halka sunulduğu büyük bir oluşumdur. Türkiye’nin birlik, bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için tek çözümdür ve herkes de burada olmalıdır.” dedi. Haber:Hüseyin Koç


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı