Suriyelilerin bize bir zararı yok'

Suriyelilerin bize bir zararı yok

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Suriyeli mültecilerin Esenler'deki okullarda eğitim görmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Esenler’de yaklaşık 8 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu belirten Ünal, “Y

“Suriyelilerin bize bir zararı yok”
 
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Suriyeli mültecilerin Esenler'deki okullarda eğitim görmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Esenler’de yaklaşık 8 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu belirten Ünal, “Yaklaşık 100 kişiler, Türkmen Dernekleri vasıtasıyla geldiler.Suriyelilerin bize bir zararı yok"Dedi.
 
Ünal, ülkemize sığınan ve Esenler'de sayıları yaklaşık sekiz bini bulan Suriyelimültecilerin eğitim alması gerektiğini belirtti. Esenler'deki okullarda verilecek olan eğitimin öğleden sonra başlayıp akşama doğru biteceğini ifade eden Ünal, şu bilgileri aktardı:
 
Bizim okullardaki eğitimimiz 15:30'da bitiyor. Mülteciler ise eğitime 16:00'da başlayacaklar, 19:00 gibi bitirecekler. Okuldan çıkarken ise temizleyerek çıkacaklar. Yani normal eğitim-öğretim'de hiçbir aksama olmayacak. Durumu olmayan, 50 TL bile veremeyecek olanlar var. Dışarıda kötü alışkanlıklar kol geziyor. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor, onları eğitmemiz gerekiyor."
 
Esenler'de bulunan ve mültecilerineğitim göreceği okullar ile ilgili de bilgi veren Ünal, "Bin öğrenci de Nene Hatun İlkokulu'nda saat 16:00'da eğitime başlayacak, 19:00'a kadar eğitim görecekler. Bir kısım Suriyeli ise 'Syrian Canadian School'da eğitim görüyorlar ama onlar pek yardım istemediler. Çünkü onların maddi durumları diğerlerine oranla  daha iyi. Bunların dışında bir de Suriye Türkmenleri var, onlar da Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi'nde okuyacaklar. Yaklaşık 100 kişiler, Türkmen Dernekleri vasıtasıyla geldiler."
 
  "Bizim bu insanlara gerçekten sahip çıkmamız gerekiyor. Biz mültecilere zaten boş olan okulları verdik. Amacımız tekli eğitime geçmek. Suriyelilerinbize bir zararı yok. Tam gün eğitim yapan üç okulumuz var; Canadian, Vehbi Ziya Dümer ve Nene Hatun İlkokulu. Bu okulların öğrenci sayısı düştü, biz de mültecileri bu okullara verdik. İsterlerse depomuzda boş duran sandalyelerimizi, masalarımızı verebiliriz."
 
Kaymakam Yüksel Ünal, birkaç gün önce ise sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde yer alan "Esenler Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu'nda çocuklar IŞİD tarzı askeri eğitim alıyorlar" haberleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
 
  "İşin aslını bilmeden 'IŞİD militanı yetiştiriliyor' tarzı haberler yapmışlar. Orda bir eğitim yapılıyor evet ama haberde bahsedildiği gibi değil. Bu, kaymakamlığa bağlı olan vakfımızın 29 Ekim gösterileri için hazırladığı bir proje. Çanakkale'de '15'li' diye tabir edilen çocuk askerlerin giydiği kıyafetleri bulduk. O gösterinin provası yapılıyordu. Dikkat ederseniz çocukların üstündeki elbise, Çanakkale kıyafeti. Bütün bunlar 29 Ekim gösterileri için hazırlandı. Ayrıca mehter takımı da kuracağız, meydanda çeşitli gösteriler yapacağız. Biz çocuklara kimlik kazandırmaya çalışıyoruz. Araştırmadan, 'IŞİD eğitimi' damgası yapıştırmışlar."
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli