Suriyeliler Bize Yardım Yapılıyor, Eziyet Çekiyoruz'

Suriyeliler Bize Yardım Yapılıyor, Eziyet Çekiyoruz

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve İstanbul’un değişik semtlerini mesken tutan Suriyeliler, adreslerini güncelleyerek aile başına 900 TL olmak üzere para yardımı yapılıyor.

Suriyeliler “Bize Yardım Yapılıyor, Eziyet Çekiyoruz”
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve İstanbul’un değişik semtlerini mesken tutan Suriyeliler, adreslerini güncelleyerek aile başına 900 TL olmak üzere para yardımı yapılıyor. Esenler’de olduğu gibi tüm İstanbul ilçelerindeki PTT şubelerinde dağıtılan yardım parası çileye dönüşürken, bu durumu gören vatandaşlar tepki koyarak, iktidara sitem ettiler.  
 
PTT Şubelerinin yardım dağıtılmasında yetersiz kalması uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken, çileye dönüşen yardım dağıtımı, hem Türk vatandaşların hem de Suriyelilerin tepkisine neden oldu.

"
PTT’de işim var ama işimi yapacak memur bulamıyorum"
PTT çalışanları ve vatandaşlar, Suriyelilere yapılan yardımlara bir hayli tepkili. Bir vatandaş yanımıza yaklaşarak tepkisini şöyle dile getirdi.”kişi başına 900 TL veriliyor. bu paranın kaynağı nereden geliyor. Birleşmiş milletlerden geldiği söylenen bu paraların, oradan geldiğine inanmıyorum. Bakınız devlette çalışan herkesten, her ay 85 TL kesiliyor. Kesilen paralar Suriyelilere veriliyor. Bunun böyle olmadığını birileri bize izah etmeli. Burada yaşananlar hoş değil. Bu insanlara para verilecekse adam gibi verilmeli. Bakınız bu soğukta, kadın, çoluk çocuk bekliyor, bunlar yarın hastalanırsa yine maliyeti bize kesilecek. Yetkililer bu işi organize eterken bir planlama yapmalıydı. Bu kadar insanı buraya biranda yığmak doğru değil. Bizler kendi ülkemizde yabancılık çekiyoruz. Benim PTT’de işim var ama işimi yapacak memur bulamıyorum.  Herkes Suriyelilerin hizmetine girmiş. Bu konular hakkında birileri bir açıklama yaparsa bizde aydınlanmış oluruz” dedi.
 
 "
Bizler zaden mağduruz,"
Kendilerine verilen paraların sevindirici olduğunu fakat bin bir türlü zorlukla paralarını aldıklarını söyleyen Suriyeli sığınmacı “ aile başına verilen 900 TL para için yaşlılar, hastalar ve çocuklarına bakmakla yükümlü olan anneler para alma sırasında işkence çekiyorlar. Bizlere para verilmesi için Esenler PTT şubesi ayarlanmış, ancak burası bizlere verilecek paraların dağıtımı için yetersizdir.
 
 "
Bizler zaden mağduruz, birde soğuk havada saatlerce sıra bekleyerek mağduriyetimizi katmerleştirerek artırıyorlar. 2 gündür para almaya geliyorum ama sıram halen daha gelmedi'dedi.
 
Kendilerine her ay yardım yapılması gerektiğine dikkat çeken bir başka Suriye uyruklu “Adreslerimiz ve telefon numaralarımız AFAD ve Göç İdaresinde var. Bize bir yardım yapılacağı zaman sıkıntılar çekiyoruz. Adreslerimiz belli olduğundan bu sıkıntılar önlenebilir. İlk sırayı kapmak için bazıları gece saatlerinde kuyruğa giriyor. PTT kuyruğunda kavgalar yaşanıyor ve sıkıntılar oluyor. Allah onlardan razı olsun bize yardım yapılıyor, ancak çok eziyet çekiyoruz” dedi.
 




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli