Sultangazi Belediyesi'nin hizmet Bütçesi Onandı

Sultangazi Belediyesi

Sultangazi Belediyesi’nin 2022 mali yılı bütçesi belediye meclisi tarafından onandı. Gelir kalemlerindeki ciddi artışla dikkat çeken hizmet bütçesi için Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun özetl

İYİ PARTİ, AK PARTİ VE MHP İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

Sultangazi Belediyesi’nin 2022 mali yılı Bütçesine CHP Grubu “hayır” oyu kullanırken AK Parti ve MHP Grupları “evet” oyu verdi. İYİ Parti ise her bütçe oturumunda olduğu gibi yine siyaseten kıblesi ve ibresi belli olmayan bir yola girdi. Yapılan konuşma ile yerden yere vurdukları bütçeye Ak Parti ve MHP ile birlikte hareket eden İYİ Parti “evet” oyu kullandı.


HABER: ENGİN BELLİ

YERSİZ SATAŞMA OTURUMU GERDİ

Oturumda Belediye Başkanı Dursun konuşurken CHP’liler Başkan Dursun’a sık sık sataşma yaptı. Bir ara sataşmalarda yanlış anlaşılma sonucu ortam gerildi ama sonradan CHP Grubunun hep birlikte izahatı ile sorun ortadan kalktı. Böylelikle hatibin sözüne müdahale edilmemesi gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Sultangazi Belediyesi’nin 2022 mali yılı bütçe özel oturumu gerçekleştirildi. Oturumu Meclisin Başarılı Başkan Vekili Av. Hasan Esat İlhan yönetti. Ak Parti Grubuna Kemal Eyyüpoğlu, CHP Grubuna Av. Mithat Çelik Grup Başkan Vekilliği yaparken MHP’li Fatih Sayın ve Yaşar Koçyiğit ile İYİ Partili Enver Hamzaoğlu ve Kemal Karuç oturumda hazır bulundu. Kanser tedavisi gören CHP’li Meclis Üyesi Belgin Poyraz da oturuma katılım sağladı.

650 milyon 350 bin TL’lik 2022 mali yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumda, bütçe tasarısındaki tüm maddeler ile iki yılın gelir-gider tahminleri meclis üyeleriyle paylaşıldı. Oturumun son kısmında gerçekleşen oylamada 2022 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 AK Partili Kemal Eyyüpoğlu Okullar Yapıyoruz Dedi
Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Partili Meclis Üyesi Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Olarak Konuştu

Borçlanma Yapmadan Gelirleri Artırıyoruz
Meclis üyelerine ve katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, hazırlanan bütçe tasarısındaki gelir artışına dikkat çekerek şöyle konuştu: “2022 bütçemizde önemli bir artış yapıyoruz. Hizmeti üretmek için gelirleri artırmak gerekir. Zaten geliri artırabiliyorsa bir belediye başarılı demektir. Eğer sürekli borçlanıyorsanız, doğru yolda değilsiniz demektir. Biz borçlanma getiriyor muyuz? Hayır, getirmiyoruz.”Sultangazi Belediyesi olarak bütçeyi 650 milyon 350 bin Türk lirasına çıkardıklarını belirten Başkan Dursun, “Çünkü biz Sultangazi’ye daha fazla hizmet üretmek istiyoruz. Gelir kalemlerimizi artırdığımız için bütçemizi revize ediyoruz. Bütçe artırmak demek, halka daha fazla hizmet sunmak demektir. Geriye doğru gitmiyoruz, borçlanma yapmıyoruz, gelirlerimizi artırarak bütçemizi artırıyoruz. Böylece Sultangazi’ye daha fazla hizmet edeceğiz.” dedi.

CHP Grubu Bütçeyi Yaptığı Bir Dizi Konuşma İle Eleştirdi.
İYİ Parti, AK Parti ve MHP’nin Yanında Saf Tutarken CHP Grubu Bütçeye Hayır Oyu Kullandı. CHP’li Av. Mithat Çelik Oturum Sonunda Eleştirip Hayır Dediği Bütçe İçin Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a Hayırlı Olsun Demeyi De İhmal Etmedi.

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli