Suçlu Öcalan Değil, Bakırköy'müş

Suçlu Öcalan Değil, Bakırköy

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu AKP Bakırköy ilçe Başkanlığı'nın düzenlediği kentsel dönüşüm paneline panelist olarak katıldı.




Suçlu Öcalan Değil, Bakırköy’müş
 
Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu AKP Bakırköy İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kentsel dönüşüm paneline panelist olarak katıldı.
 
Esenlerin bu günkü duruma gelmesinin suçlusu Bakırköy

Panelde uzun bir sunum yapan Göksu, "Esenler'in bu gün ki duruma gelmesinin suçlusu 20 yıl önce Bakırköy'ün mahallesi olan Esenler'e yatırım yapmayan Bakırköy Belediyesi'dir" dedi.

Göksu, “Kentsel dönüşüm hayatı yenilemektir. Sinevizyonda seyrettiğiniz yer 20 yıl önce Bakırköy'e bağlı Esenler'dir. Seyretiğiniz bu korkunç duruma Bakırköy eliyle getirilmiştir. Bizler öterleştiren toplumlardan çok çektik. Halen daha evin bir yüzünü boyayıp arkasını kendi haline bırakan bir anlayış hakim.
 


Van depremi olunca eyvah dedik. Bu deprem olduktan sonra herkes kentsel dönüşüm taraftarı oldu. Kentsel dönüşüm şehirdeki patolojik durumun düzelmesidir. Yani, hasta bir vücudun tedavi edilmesi gibidir. Bu devlet aklı, siyaset aklı, toplumsal akıl ile olur. Bu ülkede adaletten, haktan ve hukuktan bahsedilecekse bundan biz bahseriz." diyerek sözlerine devam eden Göksu,

Tüm binalarımız çürük

“Esenler'de bina stokumuzun ömrü 25 yıldır. Tüm binalarımız çürük. Bakınız 1/5000'lik planlarda yol olarak gözüken yerlere yol yapılmış bir tane açık yolumuz yok. Bu planlarda ayrılan yolları yol haline getirmek için 20000 konuta ihtiyacımız var. Kim getirdi şehri bu hale? Bakırköy'ün mahallesi idi buralar. Net söylüyorum: 'deprem yönetmenliğine göre yapılmayan her bina prblemlidir.' Ben seçildikten sonra şehri dönüştürme kararı aldık. Esenler'deki tüm siyasi partilerle tek tek görüştük kabul edip destek oldular. Tek istekleri yerinde dönüşüm ve halkın mağdur edilmemesi idi.
 


Tam Aziz Nesin'lik bir olay

“Oruç Reis mahallesinde bir dramla karşılaştık. Yaklaşık 72bin metre kare bir alan 117 hisseli tapusu olan bir yer. Tapusu var toprak yok, bir kısmının ise toprağı var tapusu yok. Komik olanı ise birçoğunun tapusu Bağcılar'da. Tam Aziz Nesinlik bir olay. Bir metre boş alanımız yok ve 25000 metre kayıp var. Bu insanlara tapu vermek için 25000 metre2' nin parasını ödemek lazım. Hasılı içinden çıkılmaz bir olayla karşı karşıyayız.117 hisseyi 9.5 trilyona satın aldık ve buraya TOKİ’ yi sokarak dönüşümü başlattık.
 
Menfaati zedeleyen dernekler

“Dönüşüme karşı çıkanlar oldu. Menfaati zedeleyen dernekler kurdular kısa sürede bu dernek fes edildi. Biz yılmadan yolumuza devam ettik. Burada yaşayan insanların hayatını kurtarmalıyız ve insanlarımızın söylediği gibi yerinde dönüşüm yapmaya kararlıyız” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı