Spor Kulüplerimiz Dertli

Spor Kulüplerimiz Dertli

Esenler Bölgede İlk Haber Gazetesini ziyaret eden Esenler Kulüpler Birliği Başkanı Gültekin Kaya ve Kulüp Başkanları, Belediye’nin yaptığı spor malzemesi yardımlarından memnun olduklarını söylediler.

Spor Kulüplerimiz Dertli
 
Esenler Bölgede İlk Haber Gazetesini ziyaret eden Esenler Kulüpler Birliği Başkanı Gültekin Kaya ve Kulüp Başkanları, Belediye’nin yaptığı spor malzemesi yardımlarından memnun olduklarını söylediler.

Yaklaşık 1,5 saat süren ziyaret esnasında Kulüp Başkanları, Esenler’deki spor kulüplerinin son durumu hakkında Gazetenin İmtiyaz Sahibi Fatih Dağdeviren’e bilgi vererek, çeşitli açıklamalarda bulundular.

7 spor kulübümüzün de maddi sıkıntıları var
Esenler Belediyesi’nin verdiği malzemeleri öve öve bitiremeyen Esenler Kulüpler Birliği Başkanı Gültekin Kaya, “Bu dönem Esenler Belediyesi’nin dağıttığı malzemeden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü geçmiş yıllara göre çok daha kaliteli A klas malzemeler verdiler. Bunun yanı sıra bizler haftada 3 maç yapıyoruz ama Belediyemiz bir araç veriyor. Şimdi 7 spor kulübümüzün de maddi sıkıntıları var ve 9 kategori de maçlara çıkan bir kulübün aylık otobüs masrafı ise bin TL civarındadır.  Ben çok net söylüyorum: spor kulüplerimiz malzeme ve ulaşım desteği dışında Esenler Belediyesi’nden başka bir yardım almıyoruz”.


Ayar: Su ve tuvaleti olmayan yerde hizmet veriyoruz…
Turgut Reis Spor Kulübünün kira borcuyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Bahattin Ayar ise “Belediye Başkan Yardımcılarımızla defalarca sorunlarımızı görüştük ancak her seferinde kiramızı ödeyeceklerini söylemelerine rağmen ödemediler. Bazı arkadaşların tuzu kuru olabilir bizin onlar gibi rahat olmadığımız malumunuzdur. Bizler şuana kadar belediyeye yaptığımız taleplerimiz doğrultusunda hiçbir sonuç alamadık. Aslında bizim bu kulübümüzün kirasından çok yeni yapılan kapalı otopark yerinden kulübe bir yer tahsis etmelerini istiyoruz. Kulüp olarak çocuklara ahır gibi bir yerde hizmet vermeye çalışıyoruz. Kulübümüzün şu an hiçbir geliri yok ama gideri çok. Hizmet verdiğimiz kulüp binasında elimizi yıkayacak yerimiz olmadığı gibi tuvaletimiz de yok.! Gerçekten böyle bir yerde çocuklarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi biriken kira borcumuz sırtımızda kambur gibi duruyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Tabi belediyemiz isterse bize anında bir yer verir ve bizi bu dertlerden kurtarır. Çünkü ben şahsım için değil çocuklarımız için bir şeyler yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Çakır: Taleplerimiz hep duvara çarptı
Yaklaşık 6 yıldır Kulüp olarak Belediye’ye yaptıkları tüm taleplerin duvara çaptığını belirten Kent Yıldız Spor Kulübü Başkanı Hakkı Çakır da, sözlerine şu şekilde devam etti;
 
“Şimdi Esenler Belediyesi’ne bulunduğunuz talepleriniz 6 yıldır hep duvara çarpıp geri dönüyorsa yapacak bir şeyiniz kalmıyor ve yöneticilerin de gardı düşüyor. Bu sefer de kulüp yöneticilerinin bir araya gelip para harcayarak hedef koyma imkânı ortadan kalkmış oluyor.

Ayrıca buranın tek amiri Belediye Başkanı değil, Kaymakam da buranın amiridir. Şimdi 2009 yılında Kaymakam Bey ‘Biz kulüpler birliğine karşı değiliz ama bu işin içerisinde yokuz’ dedi. Seçimin hemen ardından da Belediye’den kulübümüze bir yazı geliyor ve Kent Yıldız Spor Kulübü’nün yeri kimin diye soruluyor.

Allah’tan Maliye arazi benim ve bu nedenle tasarrufta bulunmayın diye Belediye’ye bir cevap verdi. Bu nedenle kulübümüze bir şey yapamadılar. Ama Maliye, burası Belediye’ye aittir deseydi, Belediye’nin istediği tasarrufu kullanacağını çok iyi biliyorum ve bugün biz kapı dışarı edilmiş olacaktık. İnanın ki, Belediye bu durumda haklı olsaydı kulübümüzü 2009 yılında kapının önüne koyardı. İşte Belediyemizin bu hareketi bizim kulüp olarak tüm moralimizi sıfıra indirdi. Bu kurumlar bize sahip çıkmazsa bize kim sahip çıkacak veya onların sahip çıkmadığı bir alanda biz neden mücadele ediyoruz?”



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli