Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacağız

Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacağız

CHP Esenler İlce Başkanlığının referandum değerlendirmesi konulu örgüt toplantısında, CHP parti meclis üyesi Çetin Soysal, kurucu iradenin temeli olan Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacağız

CHP Esenler İlce Başkanlığının referandum değerlendirmesi konulu örgüt toplantısında, CHP parti meclis üyesi Çetin Soysal, kurucu iradenin temeli olan Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden canlandıracaklarını söyledi. 

  
Soysal; “Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanımlarını hedef alan, toplumu ayrıştıran bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Barış ve huzuru bozan, halkını ayrıştıran, ötekileştiren ve şiddetten beslenen AKP iktidarı ile ve bu zihniyette olanlarla Kuva-yi Milliye ruhla mücadele edeceğiz.

Atatürk’ün Emaneti Cumhuriyetimizi Biz Koruyacağız
Emperyalist ülkelerin tüm güçlerini birleştirerek, işgal edip parçalayamadıkları topraklarımızı, kanla kurduğumuz Cumhuriyetimizi hiçbir güç yıkamaz, buna izin vermeyeceğiz. ”Başkanlık” adı altında önümüze konulan metin, demokrasi ve insan haklarını, yok sayan anlayıştır. Cumhuriyeti biz kurduk, Atatürk’ün bize emaneti olan cumhuriyetimizi yine biz koruyacağız. Özgür düşüncenin aydınlık geleceğin önüne konulan engelleri hep birlikte kaldıracağız.
 
Bu referandum çok olumlu gelişmelere vesile oldu. Kurtuluş savaşından sonra ilk defa ülkemizin yurtseverleri bir araya geldiler, omuz omuza mücadele ettiler. Bu mücadele ülkemizin sahibi olmak için, cumhuriyetimizi korumak için verilen bir mücadele oldu.  
16 Nisan Referandumu meşru değildir, bu sonuçlara saygı duymadığımız gibi, yaşadığımız süreci tanımayacağız ve bu ahlaksızlarla, ülkemizin geleceğine ipotek koyanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.


 Dolayısıyla buradan bir çağırı yapıyorum; yılgınlık yok, mücadele azmimiz devam ediyor, hep birlikte hesap soracağız. CHP başta olmak üzere ülkenin bütün muhalefet güçleri, ‘Hayır’ diyen bütün cumhuriyetçiler olarak, referandumu meşru saymadığımızı ve sonuçları tanımadığımızı da açıkça ilan ediyoruz.
 


Bu Yenilginin Ve Korkunun Belirtisidir
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sözüm ona “zafer” konuşmasında, “Kimse sonuçları küçümsemeye ve geçersiz saymaya kalkmasın, onların haberi yok ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti” dedi. Allah akşına böyle inançsız, saldırgan ve aldığı sonuçtan tedirgin bir galibiyet konuşması olur mu? Demokratik bir zafer kazanan hiçbir cumhurbaşkanı böyle bir üslupla seçim ya da referandum sonucu değerlendirir mi? Bu bir yenilgi konuşmasıdır. Bu bir korkunun belirtisidir.
Oynadıkları Bu Aşağılık Oyuna İzin Vermeyeceğiz!
Devletle halkın, emperyalistlerle işbirliği yapanların emperyalizme kafa tutanların, mazlumlarla zalimlerin, ilericilerle gericiliğin, aydınlanmacılar ile cehaletin, cumhuriyete sahip çıkanlarla cumhuriyet düşmanlarını mücadelesinde kazananlar, hile ile hakları, geleceği ellerinden alındı ve mağlup ilan edildi. Gericiliğe ve emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları bu aşağılık oyuna İzin vermeyeceğiz!
 
Türkiye’nin özgürlükçü güçleriyle diktatörlük heveslilerinin, bir yarışını yaşadık. Aydınlanmacılar ile cehaletin temsilcilerinin, cumhuriyetçilerle şeriatçıların, demokrasi güçleriyle dinci faşistlerin mücadelesinde, hile ve tertiple kayıp edenleri galip ilan ettiler. Şimdi bizden bu sonuca saygı duymamızı bekliyorlar, saygı duymuyoruz” dedi
 




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli