Soysal Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz'

Soysal Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz

CHP eski milletvekili ve parti meclis üyesi Çetin Soysal Beşiktaş Maçka demokrasi parkında ADALET nöbetinde gazetemize yaptığı açıklamada “Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz” dedi

Soysal “Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz”

CHP eski milletvekili ve parti meclis üyesi Çetin Soysal Beşiktaş Maçka demokrasi parkında ADALET nöbetinde gazetemize yaptığı açıklamada “Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz” dedi.
 
“özgürlükleri ortadan kaldırdılar””
Soysal “Türkiye ne yazıktır ki uzun bir zamandan beri anti demokratik yasalarla yönetiliyor. Özgürlük adına özgürlük, demokrasi adına demokrasi, hukuk adına hukuk katlediliyor. Biryandan özgürlük olduğunu iddia edenler, aslında özgürlüklere pranga vurdular, özgürlükleri ortadan kaldırdılar.
 
Saldırgan nesiller yarattılar

Soysal “Gelinen süreçte hukuk, demokrasi ve özgürlükler yok edilmiş. Barış süreçleri barış yerine kavga getirdi, ayrılık ve düşmanlık getirdi. Bugün ne yazık ki nefret egemen oldu, nefret suçu sokaklara yansıdı, şiddet oldu, tacize, insan hakkına müdahaleye dönüştü.
Bakınız ;12 yaşında bir yavrumuza bisikleti üzerinde taşla vurmayı kendine hak kabul eden bireyler yarattılar, giyimlerinden dolayı taciz edilen kızlarımız ortada. Saldırgan nesiller yarattılar,  hâlbuki bizim adaletli savunan, halkını yurdunu seven, barıştan, özgürlükten yana olan, bağımsızlık duygusu içinde hareket eden anlayışa ve bu anlayışta olan topluma ihtiyacımız var.   Toplumu gerdiler ve cinayet işlemeyi hak kabullenen kesimler oluştu, sosyal medya yolu ile savaş çığırtkanlığı yaparak ayrıştıran, bölen kişilere pirim verdiler. Bu kişiler işledikleri suçların suç olmadığını savunarak reislerinden talimatlar alarak tehditler savurmaya devam ediyorlar. Neden derseniz öfke ve nefret sucu bu iktidar tarafından meşrulaştırıldı. Kindar ve dindar nesil yetiştirme hevesi toplumu canavarlaştırdı.
 

Bıçak Kemiğe Dayanmadı, Kemiği Kırdı
Öfke ve nefreti yaratan bu iktidarın ektiği tohumlar ülkemize hiçbir dönemde yakışmadığı gibi bu çağda ise hiç de yakışan bir durum değil, bu işten herkese zarar görüyor. Kendilerini çok uyardık, yapmayın dedik. Dini siyasete, siyaseti de dine sokmayın, yargıyı siyasallaştırmayın. Gelinen noktada bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği kırdı. Adaleti, demokrasiyi katlettiler. Bizler bugün sokaklara çıktıksa, herkes için çıktık, adaleti yeniden inşa etmek için alanlardayız. Ülkemizin geleceği, insanlarımızın huzuru ve yarınları için buradayız… Adalet diyoruz. Gelinen duruma seyirci kalamayız, hiçbir yurttaşımızda seyirci kalmamalı.
 
 Nicel birikimler nitel patlamaya yol açmıştır. Artık sözün bittiği yerdeyiz Son 15 yıldır hukuka, barışa, demokrasiye, adalete hasret bir ülke olduk. Bu duruma seyirci kalamayız, bu uğurda her türlü bedel ödemeye hazırız. Artık bize dur durak yok, sözün bittiği yerdeyiz.
Biz barışçıl eylemlerle ülkemizin geleceğini, hukuk devletini, demokrasiyi hayata geçirme kararlılığını göstermeliyiz. Parlamenter sisteme dönerek, ülkenin kardeşliğini, kalkınmasını, normalleşmesini demokrasimizi yeşerteceğiz, yurdumuzun barışını ve kardeşliğini halkımızla el ele vererek sağlamalıyız. Bakın yürüyüş boyunca bir tek sert söylemimiz, incitici kelimemiz yok. Yüreğimizde sevginin, hoşgörünün egemen olduğunu anlamayan kalmadı. Yürüyüş başladığı günden bugüne saldırılar tehditler olmasına rağmen tüm yapılanlara gayet sakin ve insana yakışır bir anlayışla karşılıyor, cevap veriyoruz. Hoş görüyü egemen kılarak, adalet yürüyüşümüze devam ediyoruz". 




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı