'Söylediklerimin hepsi doğru'

"Beşir Atalay'da toplu iğne ucu kadar ahlak varsa hemen istifa etmelidir."

 

 

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'köstebek polemiğine' girdiği Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "Toplu iğne ucu kadar ahlak varsa Beşir Atalay istifa etmelidir" dedi.

Kılıçdaroğlu daha önce dile getirdiği iddialarının "külliyen doğru" olduğunun altını çizdi ve "Atalay dava açarsa memnun olurum dosyayı görmüş oluruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri Davası kapsamında 'köstebeklikle' suçladığı Başbakan yardımcısı Beşir Atalay hakkındaki iddialarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, Beşir Atalay'ın mahkeme restine karşılık "Açsın memnun oluruz, dosyayı da görmüş oluruz" derken kendisini istifaya da davet etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği iddialara Beşir Atalay'ın verdiği cevaplar ve mahkeme resti hatırlatılınca "Dava açsın memnun oluruz. Dosyayı mahkemede görmüş oluruz. Her şey mahkemede karşımıza açık bir şekilde çıkar" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu işin iki püf noktası var. Birincisi Deniz Feneri yetkililerinin arama yapılacağını önceden duymuş olmaları. Bu yüzde yüz kanıtlı. Zaten ifadelerinde de bunu görmek mümkün. Bir diğer nokta ise, polis İçişleri Bakanlığına bağlı. Bu haberi kim verdi diye sordu mu dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay? Elinden tutan mı vardı? Koruma müdürünün telefon etmesi Beşir Atalay'ın iddia ettiği gibi normal değil kesinlikle anormaldir. Ve söylediklerim külliyen yalan değil külliyen doğrudur."

"Peki ne yapılması gerekiyor?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Eğer toplu iğne ucu kadar ahlak varsa Beşir Atalay görevinden istifa etmelidir" cevabını verdi. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli