Söylediğim Sözlerin Arkasındayım

Söylediğim Sözlerin Arkasındayım

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 39 ilçe başkanıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Salıcı, Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde, "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" dediği



Söylediğim Sözlerin Arkasındayım

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 39 ilçe başkanıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Salıcı, Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" dediğini, sözlerinin arkasında olduğunu ama muhatabının yanlış aksettirildiğini söyledi. Sözlerinin tüm devlet görevlilerine yönelik olduğunu ifade eden Salıcı, istifa iddialarını da yalanladı. Salıcı ayrıca, "29 Ekim günü otobüslerin içinde ceset torbası arayan polislerin açıklamasını yapın bana" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı'nın Açıklaması

Sayın Başbakan’ın açıklamalarıyla ilgili bu basın toplantısını düzenledik. Trafikten dolayı gelemeyen arkadaşlarımız da birazdan burada olacak Arkadaşlarım ve ben 2013 seçimlerinde AKP iktidarını bitirecek grubuz.

Darbe Aklımızdan Geçmedi

Hiçbir dönem benim veya arkadaşlarımın darbeden uzaktan yakından bir ilgimiz olmadı, uzaktan aklımızdan bile geçmemiştir
Eğer darbe meraklısı bir grup varsa, o girişime karşı ilk önce mücadele verecek bir kadro varsa o da ben ve arkadaşlarımızdır Biz abdestimizden eminiz AKP iktidarını sandıklarla uzaklaştıracağız

28 Ekim’de Yaşadığımız Şey Tam Bir Utançtır

28 Ekim’de yaşadığımız şey tam bir utançtır Pendik, Kadıköy ve başka ilçelerde çelenk koyarken kriz yaşanmıştır Sayın Başbakan’ın iddiaları yaşadığımız copu, gazı, bir hanımefendinin tekmelenmesini örtme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirmek istemiştir, baltayı taşa vurmuştur

Genel Başkanın Açıklamalarının Arkasındayız

Sayın genel başkanımız net bir açıklama kullanmıştır, tüm partililer bu açıklamanın arkasındadır. Darbeyi savunanlar darbeden beslenenlerdir. Bir AKP’linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü? Nasıl mağdur bunlar? Yaşananlar AKP’nin kendi devletini kurma çabasıdır.

AKP Karşılık Verenlere Terörist Demekten Vazgeçsin

29 Ekim törenlerine neden bu kadar ilgi gösterilmiştir. AKP buna cevap vermek zorundadır. Kendisine karşılık verenleri terörist olarak adlandırmaktan vazgeçmelidir. İstikrar diyerek rejim kurmuşlardır. Bunu ortadan kaldıracak CHP’dir. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz.

Söylediğim Sözlerin Arkasındayım

28 Ekim’de söylediğim sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Orada bulunan, biz barikatları aşarken, coplanırken kılını kıpırdatmayan 29 Ekim törenlerini halksızlaştırmaya çalışan devlet erkânınadır. Devlet sıktığı gazın, vurduğu copun arkasında duranı biliyor mu bunun cevabını versin. Üzerimize dikilmeye çalışılan elbisenin üzerimize uymayacağını söylemek isterim CHP İstanbul’u alana kadar bu mücadele sürecek.

Muhatabı Yanlış Görüldü

(“Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet’i biz savunuyoruz” sözlerini söylediniz mi? İstifa konusu doğru mu? Sorusu üzerine) Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerimde yanlışlık yok. Sözlerimin muhatabı yanlış görüldü. Ben de o resmi görsem, ben de dışardan sözlerimi askere yönelik algılardım ama bir yanlışlık var, o yanlışlığı düzeltme çabasındayız. Muhatap yanlışlığı var. Askeri de dışarıda tutuyor değilim ama sözlerim devlet erkânınaydı.

Kılıçdaroğlu İle İstifa Görüşmesi Olmadı

İstifa haberleri yayınlandığı zaman asparagastır. İstifa konusuyla ilgili kimseyle görüşmem olmadı. Ne genel başkanla ne bir parti yöneticisiyle... Birileri tarafından ortaya sürüldü bu sözler.

Parti Ve Örgütle Sorun Yok

İstanbul İl Başkanlığı önemli bir konudur. Parti içinde ve dışında spekülasyonlar olabilir. Özel bir görüş belirtmek doğru olmaz. Örgütümüzle partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Sorunumuz AKP iktidarınladır.

Sözlerin Muhatabı ÇarpıtıldI

İfadeler çarpıtıldı demiyorum. Sözlerin muhatabı çarpıtıldı diyorum. Bir insan 20 yıllık siyasi mücadelesini 1 saatte değiştirmez. Bu durumda benim için de örgüt için de aynı şey geçerlidir. Bu yakıştırmaya çalışılan şeyin üzerimize yakışmadığı aşikârdır.

Orada Siviller De Vardı Ama Fotoğrafta Görünmüyorlar 

Neden böyle bir algı oluşmuş demiyorum. Askerlerin hemen önünde resmi görevliler vardı, sivil görevliler vardı ama o fotoğrafta görünmüyorlar. Kimseyi suçlamıyoruz. O fotoğraf bilerek de öyle çekilmedi. Algı yanlış oldu. Algıyı düzeltmek de bizim görevimiz.

AKP'ye Darbe Girişimi Olursa Karşı Dururuz

Biz bütün davalara temel hak çerçevesinde bakıyoruz. Hukuksuzluk varsa onun karşısında oluruz. AKP’ye karşı bir darbe girişimi olursa önce biz karşı dururuz.

Otobüslerin İçinde Ceset Torbası Aradılar

29 Ekim günü otobüslerin içinde ceset torbası arayan polislerin açıklamasını yapın bana. 'Ben seni bir şekilde göndermeyeceğim' demektir bu. Önce göndermemeye karar verdilerse, sonra buna kılıf aramaya kalkarlarsa onlar AKP’nin görevlisi olurlar. Bizim de bunu onlara hatırlatmamız gerekir.

Parti Birlik İçinde 

Parti tam bir birlik içinde hareket ediyor. Onun dışında yapay gündemlerle ilgilenmiyoruz.

Ataman’ı Aramadım Ama Üzülmüşse Ararım Tabi

Benim özel olarak kastım Yalçın Ataman değil. Özel bir tepkim olmadı. Onları özel bir aramam olmadı ama üzüldüklerini bilirsem ararım tabii. Bütün başkanlarımızın canla başla çalıştığını biliyorum.

10 Kasım'da Daha Büyük Bir Kalabalıkla Gideriz 

28 Ekim günü çelenk koyma için müthiş bir mücadele verdik. 10 Kasım’da aynı şeyleri yapmaya devam ederlerse çok daha büyük bir kalabalıkla gideceğiz; Türkiye’nin gündeminde böyle bir problem yoktu. 5 Mayıs günü AKP bunu yarattı. Bayramlarımızı herkes özgürce kutlamalı. Bir ülkenin kuruluş günü kutlanır, nokta. Tartışılacak hiçbir yönü yoktur.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli