Sosyalistler Adana'da düşük asgari ücret dayatmasına karşı sokakta: Çare örgütlü direniş!'

Sosyalistler Adana

Asgari ücretin dolar bazında geçen yıla göre düşük olarak belirlenmesi ve alım gücünü koruyamayan bir zamla açıklanmasına karşı Halkevleri, Birleşik Mücadele Güçleri, Fatih Ök

Asgari ücretin dolar bazında geçen yıla göre düşük olarak belirlenmesi ve alım gücünü koruyamayan bir zamla açıklanmasına tepkiler sürüyor. Halkevleri, Birleşik Mücadele Güçleri, Fatih Öktülmüş Kültürevi, Ekmek ve Onur, Kaldıraç, Türkiye İşçi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Partisi Adana’da ortak eylem yaptı.

İnönü Parkı’nda toplanan sosyalistler, basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan ortak açıklamayı Serkan Nar okurken sık sık “Milyonlar aç milyonlar işsiz yaşasın örgütlü direnişimiz”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır” sloganları atıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren “asgari ücret” açıklandı. Bizi asgari yaşamaya zorunda bırakanlardan ne adalet ne de insanca bir yaşam talebimiz vardır. İnsanca yaşamalıyız, fakat bu yaşamı ancak hayatı ilmek ilmek ören ellerimiz var edebilir.

Biliyoruz, birçoğumuz daha yüksek sesle “yaşayamıyoruz” diye haykırır oldu. Biliyoruz, o ısınmayan dört duvar evlerde yarının endişesi ile uyunamadığını. Duyuyoruz, “bir şey yapmalı, ama…” dendiğini. Ve aslında sen de hepimiz biliyoruz ki buna son verecek olan yalnızca bizleriz.

Ekmeği üreten biz, halk ekmek kuyruğunda bu aşağılanmaya gözleri dolan da biziz. Kömürü işleyen biz, “evde kalın giyinin, kombiyi kısın” vaatlerine maruz kalan da biziz.

Biz, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler!

Ne seçim vaatleri, ne “asgari” yaşamımıza yaptıkları göstermelik zam, ne de korku duvarları kaderimizi elimize alma zorunluluğunu ortadan kaldırmaz, ertelemez.

Peki, ne yapacağız?

Bu soruyu sıkça duyuyoruz. Bir şey yapmak istediğinizi de! Yapacağımız şey şudur: Her koşulda bize ölümü, aşağılanmayı reva gören bu sisteme karşı yaşamayı, yanı başımızdakini yaşatmayı seçmektir. İnsanca bir yaşam için örgütlenmektir. Bugün birçok alanda kadınlar, işçiler, öğrenciler bu yaşam için mücadele etmektedir. Ve bu direnişler başka bir dünyayı kurmaya gebedir. Bu dünyayı birlikte kurmak, söz söylemek, hepimizin hakkı ve görevidir.

Milyonlar aç, milyonlar işsiz, çare örgütlü direniş!

Sendika.Org



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli