Sönmez: Kanal İstanbul; böyle bir proje yok!

Sönmez: Kanal İstanbul; böyle bir proje yok!

“Evet, gerçekten de lafı, hayali çok ama hiçbir resmi metinde yer almayan, yasası, fizibilitesi olmayan bu “çılgın proje”: Kanal İstanbul” Hayali proje


Al Monitör yazarı Mustafa Sönmez, Halk TV ‘de AKP’nin ‘çılgın proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul'un projesinin olmadığını ifade eden Sönmez, AKP’nin referandum kampanyasının sloganının Kanal İstanbul olacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul’u ‘hayali proje’ olduğunu savunan Sönmez, proje için yeterli kaynak sağlanamayacağını ifade ederek, “TBMM bütçe görüşmeleri sunumlarında bu projenin illüstrasyonunu kullanıyor ve “yapılacak işler” arasında gösteriyorlar. Ne var ki, hiçbir resmi belgede, örneğin, Kalkınma Bakanlığı tarafından koordinasyonu gerçekleştirilmeye çalışılan tüm kamu yatırımlarında, kamu-özel ortaklığı proje demeti içinde Kanal İstanbul’un adı geçmiyor. Evet, gerçekten de lafı, hayali çok ama hiçbir resmi metinde yer almayan, yasası, fizibilitesi olmayan bu “çılgın proje” ‘hayali proje’ dir.

 

  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli