Tarih: 22.12.2020 12:43

Sol Kanat, CHP Yöneticilerini Duyarlı ve Hassas Olmaya Çağırdı

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemiz tarihinin en önemli acı toplumsal olaylarından biri olan Maraş Katliamının 42. yılında CHP Genel Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul İl Başkanı ile diğer parti yöneticilerinin Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i 19 Aralık 2020 tarihinde ziyaret etmesi bizleri ve demokratik kamuoyunu derinden yaralamıştır. 

Tabii ki siyasette diyalog önemlidir. Ancak ziyaret için bugünün seçilmesi manidardır. Maraş olaylarında Alparslan Türkeş’in Genel Başkanı olduğu MHP ve Ülkü Ocaklarının rolünü bizler ve ülkemiz tarihi ile ilgilenenler yakından bilemektedirler. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre Alevi ve Sol Görüşlü 111 yurttaşımızın (mağdur aileler 500 olduğunu ifade etmişlerdi) ülkücü faşistler tarafından katledildikleri bu utanç verici olayın yıl dönümünde CHP yöneticileri tarafından bu ziyareti yapmak ancak akıl tutulması veya ülke tarihini bilmemekle olur.
Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumsal olaylara dair geleneksel özeni, öldürülen yurttaşlarımızın anısına saygıyı gerektirir. Bu yüzden 365 günlük takvimden başka bir gün seçilmeliydi. Randevu gününün ayarlanmasında özensiz davranan parti yönetimi topluma ve parti tabanına özeleştiri yapmalıdır. Karşı duruşumuz ziyarete değil bu ziyaret için seçilen tarihedir. CHP yöneticilerini bundan sonra daha duyarlı ve hassas olmaya çağırıyoruz.

19 Aralık tarihinin ülkemiz tarihinde başka bir önemi ise; 19 Aralık 2000 günü yaşanan katliamdır. Cezaevlerinde ölüm orucu yapan devrimci gençler diri diri yakılmış, öldürülmüşlerdir. Bu katliamda hayatlarını kaybeden gençlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz. Katliamların sorumlularının cezalandırılmasını sağlamak hepimizin görevidir. 20 Aralık 2020

 
 
 
CHP SOL KANAT
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —