Sol İktidar Olmadan Sorunları Çözülemez

  Sol İktidar Olmadan Sorunları Çözülemez

CHP İstanbul sol kanat 2. Bölge temsilcileri, İstanbul Makine Mühendisler Odasında, Eski SHP Beyoğlu ilce Başkanı Münir Aydın ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adaylarından Hülya Güntaş Başkanlığında top

 
Sol İktidar Olmadan Sorunları Çözülemez
 
CHP İstanbul sol kanat 2. Bölge temsilcileri, İstanbul Makine Mühendisler Odasında, Eski SHP Beyoğlu ilce Başkanı Münir Aydın ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adaylarından Hülya Güntaş Başkanlığında toplantılar, CHP’nin dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu toplantı gayet olumlu geçti. .
  
Toplantıya katılan 2. Bölge temsilcileri, Siyasette ideolojinin, değerlerin ve ilkelerin kişilerden daha önemli olduğunu söylediler, Konuşmacılar, “CHP’nin içinde farklı fikirlerin dile getirilmesini CHP'yi kendi içinde çoğulculuğu ve demokrasiyi daha iyi yaşatan bir parti olmasını istiyoruz. Türkiye'de modern bir sol partiye ihtiyaç var, buparti CHP olmalıdır"dediler. 
 
Konuşmalardan satır araları şöyle
"15 yıllık AKP'nin iktidar dönemi dahil olmak üzere 1950'lerden bu yana defalarca yaşayarak öğrendiğimiz gibi sağın ve siyasal İslam'ın temsilcilerinden bu ülkeye hayır gelmediği gibi ülkemizin sorunlarına yeni sorunlar kattılar. CHP sol olmadan, sol da iktidar olmadan Türkiye'nin sorunları çözülemez. Biz bu bilinçle ve heyecanla bugün yeniden yola çıkıyoruz. İstanbul'dan bu heyecan dalgasına başlatarak Anadolu'daki bütün CHP örgütlerine yaymak gerekiyor. Yüzümüzü sola çevirmeden, emek hareketiyle, demokrasi ve özgürlük isteyen toplumsal gruplarla buluşmadan, Gezi ruhunu bilincimize taşımadan, Türkiye'yi  dönüştürecek devrimci bir CHP çizgisi yaratmalıyız."
 
"Sola dönük, iktidar alternatifi bir yapıyı kurabilmek için kararlarımızı ve partinin temel politik yönelimlerini, “en tepeden aşağı doğru biçimlendirmeliyiz. Dar kadrolarla değil, örgütü harekete geçirerek, halkımızın en geniş kesimlerini bu yapının içine alarak başlamalıyız. Muhafazakârlaşmaya teslim olmak yerine, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış ekseninde geniş kitlelerle kucaklaşırsak başarıyı yakalarız. Ülkemizde korkuyu yenmenin bir yolunun da sol anlayışta olan kesimler gibi halkın tüm kesimlerini bilinçlendirerek korkuyu yenmekten geçtiğini anlatmalıyız. Parti içi demokrasiyi, niteliği ve liyakati her alanda partinin siyasal kültürüne hakim kılmak zorundayız. Bunun için yapılması gerekenler açıktır; milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği gibi alanlarda adayların belirlenmesi bütün üyelerin katıldığı ön seçimle yapılmalıdır”




  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli