Sol Ayasofya Cumhuriyet'in Üzerinde Tepinme Operasyonudur!'

Sol Ayasofya Cumhuriyet

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının bu haftaki konukları; TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Siyasetçi Alper Taş, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcı

Tele 1 televizyonuna konuk olan solun 4 değerli önderi AKP’nin Ayasofya’yı açması bahane, işin özü cumhuriyetle hesaplaşma, özgürlüklere pranga vurmaktır. AKP Laikliği ortadan kaldırmak için Ayasofya’yı ibadete açarak muhalefeti uyuttu, yıktıkları 1923 cumhuriyetinin yıkıntılarının üstünde tepinerek  rövanşist davranıyorlar, rövanş alıyorlar ” dediler.

Alper Taş: AKP, 2023’te Cumhuriyet’le hesaplaşmayı tamamlamak istiyor! AKP bu kararla yine rövanşist davrandı. Dedi ve muhalefetin pasifliğine değindi.Taş, Türkiye’yi zincirleyen AKP Ayasofya ile o zincirleri kırdık demagojisiyle dağılan kitlesini topluyor. Muhalefeti dağıtarak 2023’de cumhuriyetle hesaplaşmasını tamamlamak istiyor”










Kemal Okuyan: Ayasofya’nın cami yapılması, Cumhuriyet’in üzerinde tepinme operasyonudur! Sermaye sistemi cumhuriyeti taşıyamadı, Ayasofya kararı tamamen laikliğin küçümsenmesidir.












Hüda Kaya: Muhalefet çevreleri vahametin farkında değil! Sadece Ayasofya’da İslamcı çevreler namaz kılacağız demiyor, “aman beni de davet edin bende o saflarda yer alayım” diyenler oldu. oldu diyerek hayırlı olsun bizde bugünleri bekliyorduk diyen CHP’lileri ve solcu muhafazakarları eleştirdi. Hüda Kaya, devamında “hilafet resmen yürürlüktedir” dedi.
 

 








  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli