Tarih: 27.08.2011 00:00

Sokağı Özgür Bırakın!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Hopa protestoları sonrası Ankara’da gerçekleştirilen polis operasyonunda 10 Öğrenci Kolektifi üyesinin tutuklanmasının üzerinden 70 gün geçti. Üniversiteliler, Sokağı Özgür Bırak demeye devam ediyor.

Metin Lokumcu’nun öldürülmesi, 36 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan Hopa protestolarında Ankara’da tutuklanan 10 Öğrenci Kolektifi üyesi üniversitelinin özgür kalması için üniversiteliler haykırmaya devam ediyor. Ankara Öğrenci Kolektifleri, tutuklulukların 70. gününde yine sokaktaydı.

 

Saat 18.00’da Sakarya Meydanı’nda bir araya gelen Kolektif üyeleri, “Üniversiteliler 70 gündür tutsak” ve “Yumurtacılar içerde, isyan her yerde” pankartları ile 8 Aralık’ta Burhan Kuzu’nun protesto edildiği etkinlikte açılan “Kolektif yumurta şenliğine hoş geldiniz” pankartlarını açtılar. Öğrencilere yönelik baskılar ile ilgili karikatürler, dövizler ve ev baskınlarında delil olarak alınan kitap ve dergilerin olduğu kafes ile eylem alanını renklendiren üniversiteliler imza masalarını da açtılar. 

’İçeride ve dışarıda dimdik ayaktayız’ 
Üniversiteliler adına basın açıklamasını yapan Fulden Fidan, Hopa protestoları ve sonrasında AKP’nin hak mücadelesi verenlere yönelik saldırılarını özetledi. Fidan, Ahmet Şık’ın, Nedim Şener’in, Demokratik Çözüm Çadırı’nda sağlık hakkı paneli veren hekimlerin, Çine’de eylem yapan köylülerin tutuklanmasına, ulaşım hakkına sahip çıkanlara ve liselilere açılan davalara, Eğitim-Sen ve TMMOB gibi örgütlere yönelik baskılara da değindi. 



AKP’nin sokaktan korktuğunu ve bu nedenle baskılarını artırdığını belirten Fidan, ”Arkadaşlarımızın tutukluluklarının 70. gününde bir kez daha haykırıyoruz. Metin Lokumcu’ya sahip çıkmanın onuruyla, içerde ve dışarıda hepimiz dimdik ayaktayız. Sokağı Özgür Bırak diyerek AKP’nin karşısındayız” dedi. 

Liseli Genç Umut ve Halkevleri’nin de destek verdiği basın açıklamasının ardından üniversiteliler tutuklamalar ve baskılar ile ilgili bir tiyatro oyunu sergiledi. Tutuklulardan gelen mektupları da okuyan Kolektif üyeleri, sık sık halaylar çektiler. Etkinlik, akşam saatlerinde Öğrenci Kolektifleri’nin çalışmalarını tanıtan videoların olduğu sinevizyon gösterimi ile son buldu. 

 


Öte yandan Öğrenci Kolektifleri’nin Sokağı Özgür Bırak çalışması kapsamında başlattığı imza kampanyasında Ankara’da 10 bin imzaya ulaşıldı. 
  
Ev baskınlarında delil olarak toplanan dergi, kitap, ekmek bıçağı ve hırka yine sergilendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —