'Siz bizi yargılayamazsınız'

AKP hükümetinin şov haline getirdiği, darbecilerin yargılandığını iddia ettiği mahkemeye bugün devam edildi.

7-24esenlerhaber

'Siz bizi yargılayamazsınız'

 
AKP hükümetinin şov haline getirdiği, darbecilerin yargılandığını iddia ettiği mahkemeye bugün devam edildi.
 
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Eylül darbesinin sorumlularından sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı duruşmada her iki darbeci de mahkemeye resti çekti.

AKP'nin şov ve politik malzeme haline getirdiği 12 Eylül yargılaması darbecilerin şovuna dönüştü. Evren ve Şahinkaya sistematik işkencelerden muaf tutuluken her iki darbeci de mahkemeye 'Siz bizi yargılayamazsınız' dedi.

Bugünkü duruşmaya, sanıkların avukatı Bülent Hayri Acar, müdahilliğine karar verilen TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, CHP, MHP, DİSK ve HAK-İŞ'in de arasında bulunduğu tüzel kişilerin avukatları ile diğer bazı müdahiller ve avukatları katılıyor.

Sanıkların görüntüleri, ekran aracılığıyla mahkemeye yansıtıldı. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde mahkeme heyeti sanıkların sistematik işkence ve kötü muamele suçları yönünden sorgulanmamaları yönünden karar vermişti. Tahsin Şahinkaya da Kenan Evren de savunmalarında aynı şeyleri söyledi.


-12 Eylül davasına ilişkin duruşmada Kenan Evren'in savunmasına geçildi. 12 Eylül davasına ilişkin duruşmada savunmasını yapan Kenan Evren, ''Biz, ihtilal yaptık, ihtilale teşebbüs etmedik. Herkesin ihtilal ile ihtilale teşebbüsün aynı şey olmadığını bilmesi gerekir'' dedi. Evren, ''Biz, o gün doğru olanı yaptık. Bugün de olsa aynı şekilde ihtilal yapardık'' dedi.

"12 Eylül harekatı emir komuta zinciri içinde yapılmış bir ihtilaldir. İhtilalin sebebi siyasilerin beceriksizliğidir" İhtilalin hesabını ben büyük Türk milletine verdim, beni bundan sonra tarih yargılar" şeklinde konuşan Evren, "Yetkisinin 12 Eylül'den alan bir mahkemenin bizi yargılamaya yetkisi yok" şeklinde konuştu.

"Ben sanık değilim, Türkiye Cumhuriyetinin 7. Cumhurbaşkanıyım" diyen Evren, "Sanık olmadığım için sorulara cevap vermeyeceğim. Cevap vermemem suçlu olduğum anlamına gelmez" dedi.

 

Evren'in savunmasından sonra tıbbi müdahale yapılacağı öne sürülerek davaya ara verildi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı