Siz Neden Meclis Üyesi Oldunuz? Esenler Sizinle Zor

Siz Neden Meclis Üyesi Oldunuz? Esenler Sizinle Zor

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Esenler Belediye Meclisi ilk oturumunu (15 Nisan 2019) Pazartesi gerçekleştirdi. Oturum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile açıldı.

Siz Neden Meclis Üyesi Oldunuz? Esenler Sizinle Zor
 
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Esenler Belediye Meclisi ilk oturumunu (15 Nisan 2019) Pazartesi gerçekleştirdi. Oturum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile açıldı. 
 
Esenler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına, 3. dönem yeniden seçilen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu başkanlık yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yeni seçilen tüm meclis üyelerine başarı diledi ve konuşmasının sonunda, dilek ve temennileri olan bu konuda gündem dışı konuşmak isteyen meclis üyesi var mı? Dedi.
 
İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ NE YAPTILAR.
Geçmişte 544 parseli oy birliği ile geçirme geleneğini sürdüren ittifak meclis üyeleri bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi yanlışlar yapacaklar. CHP'li sağcı 
İlçe Başkanlarının onayı ile Kimlere iftira atacaklar.
 


1-Önce mecliste seçimler yapıldı ve önerilen adaylar oylandı. Başkan Göksu, 1. ve 2. Başkan vekillerinin seçimi oylamasında verilen oyları sayımdan sonra açıkladı ve duvarda bulunan elektronik panoya yalnız aday gösterilen meclis üyesinin oyunu yazdırdı.  Diğer oyların nasıl kullanıldığını açıklamadı. İYİ Partili muhalefet meclis üyelerinden “Bizim oyumuz neden yazılmadı” diyen olmadı. Yani Ak Parti Grubunun önerisi ile oylanan 1. ve 2. Başkan vekillerinin kaç oya karşın kaç oy ile kabul gördüğünü kimse bilmediği gibi merak etmedi. Meclis tutanaklarına bile oy sonuçlarının nasıl bir sonuçla yansıdığı işlenmedi. Ayrıca Katip Üye seçimlerinde ise aynı durum yaşandı.
 
Marmara Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilcilerinin seçimi oy birliği ile kabul edildi…
 
2-Gündem maddesinin teklifler bölümünde bulunan 2 ve 3. Maddeler birlikte oylandı ve bu iki madde oy birliği ile kabul edildi. 2. Madde Marmara Belediyeler Birliğine teklif edilen Asıl ve Yedek üyelerin oylanmasıydı.3. madde ise Türk Dünyası Belediyeler Birliğine önerilen Asıl ve Yedek üyelerin oylanmasıydı. Teklifi yapan AKP’li Ömer Çetinkaya, Teklif yapılan AKP’li Mehmetali Selmani- Hakan Ciner. Oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Sizlerin partisinden birileri bu birimlere başkan adayı olursa, sizlerin söz söyleme hakkı olmayacağını biliyor musunuz?
 
GELELİM BİR BAŞKA KONUYA…
Başkan Göksu, demokrasi dersi verircesine “Gündem dışı konuşmak isteyen meclis üyem var mı? Dedi. İYİ partililerden söz alıp konuşan olmadı. Nerdeyse izleyici sıralarında oturan ama konuşma hakkı olmayan izleyicilerden birileri konuşacaktı.
 
İzleyici sıralarında oturan deneyimli CHP  parti üyesi, bu durumu kabullenemediğini söyleyerek açıklamada bulundu: İYİ Partili meclis üyeleri ya belediye konusunda bilgisiz, ya cahil, ya korkak, yada zerre kadar bilgileri yok. Söyleyecek sözleri olmayanlar halkın çıkarlarını savunamazlar. Oturumu takip etmek üzere meclise geldim, geldiğime pişman oldum, utandım. Bakınız Başkan söz veriyor bu arkadaşlar gündeme dair bir kelime konuşmuyorlar. Biz bu arkadaşlardan demokratik kurallar içinde, önce neden meclis üyesi olduklarını anlatmalarını sonra demokratik kurallar içinde kalarak eleştirilerde bulunmalarını görmek istiyorduk. Biz beklerdik ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının bir an önce verilmesini istiyoruz” demelerini. Bu bizlere verilen bir lütuf değil, seçimle kazandığımız Anayasal hakkımızdır” demelerini. İl Seçim Kurulu’nun talimatla, keyfi ve hukuka aykırı bir şekilde,  İstanbul halkının oylarına ipotek koyma girişimini şiddet ile kınıyorum” diyecek yürekliliği göstermelerini. Bu arkadaşlarla işimiz zor, bunların bilgisi yok, bunların niteliği yok ama nicelikleri var” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı