Siz Muhacirsiniz!

Siz Muhacirsiniz!

SAADET PARTİSİ ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞI ESENLER RUMELİLER DERNEĞINİ ZİYARET ETTİ

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/HüseyinKoç

SAADET PARTİSİ ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞI ESENLER RUMELİLER DERNEĞINİ ZİYARET ETTİ
Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı Esenler’de yaptığı faaliyetlerle ön plana çıkan 1999 yılından bu yana kültürel ve sosyal faaliyetlerde ilklere imza atan  Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Mimarsinan Mahallesin’deki dernek merkezin’de  ziyaret ettiler.
yaklaşık 2 saat  ziyarette Saadet Partisi Esenler İlçe  başkanı Tuğrul Yalınkaya,Saadet Partisi ilçe başkan yardımcıları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra dernek başkanı A.Fettah Dindar  Dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldılar.

Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinden samimi ve dostane gerçekleşen ziyaret sonunda dernekten Saadet Partililer oldukça memnun ayrıldılar.

Bu yıl ellinin üzerinde etkinlik düzenledik
Dernek başkanı Fettah Dindar “Saadet Partisi Esenler ilçe başkanı ve yönetim kurulu ve  belediye meclis üyesi arkadaşlarımın bizleri ziyaret etmelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.Biz dernek olarak siyasi anlamda bütün partilere aynı mesafede olduğumuzu 1999 yılında kuruluşumuz esnasında sergiledik. aradan geçen 12 yıl sonra aynı görüşte olduğumuzu bir kez daha buradan ifade ediyorum”dedi.
Dindar konuşmasına devamla “ 1999 yılında kurulan derneğimiz kurulduğundan buyana  sürdürdüğü faaliyetlerle bütün hemşerilerimizin taktirini topladığı gibi hemşerimiz olamayanların dostlarımızın da taktirini toplamış durumdayız.Derneğimiz bu yıl ellinin üzerinde etkinlik düzenledi.Buda demektir ki her hafta bu dernekte bir etkinlik düzenledik.Budan sonrada düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Göçmen değildir bunlar muhacirdir
Saadet Partisi Esenler ilçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya yaptığı konuşmada “evet değerli dostlar bu gün burada Esenlerin en önemli STK’larından olan Rumeliler Derneğini ziyaret etmenin mutluluğu içerisindeyiz.Bu noktada bize çok güzel bir ev sahipliği yapan değerli dernek başkanımız sayın:A.Fettah Dindar  yönetim kurulu üyelerine,dernek üyelerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum ” dedi.


Yalçınkaya “ Dünyada  Müslüman,Hıristiyan vs  tam yedi milyar  insan yaşamaktadır.Bu yedi milyar  insan önce insandır.Bu noktada şu anda Rumeli kökenli bir dernekteyiz işte bu derneğin bizim için önemi daha çoktur. hani derler ya bazen  göçmen  diye değerli arkadaşlar aslında Rumeli kökenli  hemşerilerimiz  göçmen değildir. bunlar muhacirdir yani  bunlar hicret etmişleridir ”dedi .
Yalçınkaya’nın konuşmasının ardından Rumeli dernek üyeleri Yalçınkayaya Esenlerle ilgili bazı sorular sordular.Özellikle Esenler Yavuzselim Mahallesinde yol yapım çalışmaları nedeniyle daralan yollardan belediyenin çöp araçlarının sığmadığından yakınan üyeler SP li belediye meclis üyelerine bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istediler.Saadet Partisi Esenle ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretinden 1 saat sonra gelen  Esenler ilçe Müftüsü Ali Kara  dernek üyelerine dini bilgiler verdi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli