"Siyaset peygamber sanatıdır'

AKP’nin yolsuzluk dosyalarından korktuğu için MHP ile koalisyon kurmadığını belirten MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, “Bir nevi kendi yolsuzluklarını gizlemek için Türk milletinin kaderi ile oynadıla

"Siyaset peygamber sanatıdır”

AKP’nin yolsuzluk dosyalarından korktuğu için MHP ile koalisyon kurmadığını belirten MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, “Bir nevi kendi yolsuzluklarını gizlemek için Türk milletinin kaderi ile oynadılar ve MHP ile koalisyonu kabul etmediler.” Dedi.

MHP olarak 7 Haziran’dan önce ne dedilerse şimdide aynı söylemlere devam ettiklerini belirten MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti;

 “Seçim meydanlarında Sayın Genel Başkanımızın milletimize verdiği 4 maddelik sözler vardı. Bu maddeleri AKP’ye iletti. Neydi bunlar? Yolsuzlukların üzerine gidilmesi, Cumhurbaşkanının anayasal sınırlarını geçmemesi, anayasanın ilk üç maddesinin korunması ve terörle müzakere değil, mücadele edilmesi. CHP ile çok uzun süre görüşen AKP bizimle sadece iki buçuk saat görüştü. Yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmede ise AKP cenahı bizim olmazsa olmazımız bu 4 maddeyi kabul etmedi. Niye kabul etmedi? Malum 17-24 Aralık yolsuzluk dosyaları açılırsa birilerinin canı yanacak. Bir nevi kendi yolsuzluklarını gizlemek için Türk milletinin kaderi ile oynadılar ve MHP ile koalisyonu kabul etmediler.

Biz parti olarak 7 Haziran öncesi ne diyorsak 7 Haziran sonrası da aynı şeyleri söylemeye devam ediyoruz. Çünkü bizim anladığımız siyaset peygamber sanatı. Kıvraklığa, yalana, dolana yer olmadan inandığın doğrultuda yürümektir. Kim ne derse desin bunun kaynadığı da yüce dinimiz İslam’dır.

Bu çerçevede Genel Başkanımız gerçekten çok düzgün bir siyaset izliyor. Ötelemeden, ötekileştirmeden yaratılanı yaratandan ötürü severek hareket ediyor. Yıllarca bize faşist, kafatasçı demelerine rağmen biz bu zamana kadar hiç kimseyi ötelemedik. Bizim yönetimde de Kürt arkadaşlarımız var, bizim ailemizde de Kürt gelimiz ve damatlarımız var. Aleviler neyse, Lazlar ne ise, Çerkezler ne ise Kürtler de bizim öz kardeşimiz ve canımızıdır. Ama iş vatan hainliği noktasına geldiği zaman bizim için dili, dini, ırkı fark etmiyor. Dinimize, milletimize, vatanımıza düşman olan her unsura düşmanız.” 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli