Sivil Toplum Meşaleyi Yaktı.

Sivil Toplum Meşaleyi Yaktı.

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) birlikteliğinde...

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) birlikteliğinde Van depreminde zarar gören yurttaşlarımıza gönderilmek üzere toplanan yardımları hazırladılar.

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanında kurulan kamyon çadıra, Esenler halkının Pakistan ve Somali ye gösterdiği aynı duyarlılığı Van depremi için göstermemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Esenler Halkının bütün imkansızlıklara rağmen Van’ a duyarsız kalmadığını, yardım etmek için akın akın kamyon çadıra koştuğunu gözlemledik. Sivil toplum hareketinin başlattığı bu kampanyaya CHP Esenler Halkın Gönüllüleri ve Hacı Bektaş-i Veli Derneği Esenler Şubesi de hazırladıkları yardım paketleri ile katkılarını sundular.

ESDEF Başkanı Ömer Savaş “Bazı medyadaki arkadaşlarımız bizlerin geç kaldığını söylemesi doğru değildir. Yardımlar gönül ve hayır işidir. Bizden önce Esenler Belediyesinin başlatmış olduğu yardım kampanyasını, bizler sivil toplum örgütleri olarak destekledik. Yardım toplayanların rekabet içinde olmadığı bilinci ile hareket ederek, biz de Esenler Cumhuriyet Meydanında elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi ülkemizde herhangi bir yerde olan gelişmelerde ESDEF olarak, daha önceden de vardık bugün ve bugünden sonrada hiçbir olaya karşı duyarsız kalmayacağımız bilinmelidir.” Dedi.

ADD Esenler Şubesi Başkanı Dr. Ahmet Metin ise” Biz ADD olarak Türkiye genelinde yardım kampanyasına tüm şubelerimizle katkımızı sunmaktayız. Esenlerde kendi şubemizi bir atölyeye çevirdik. 20 kişilik bir ekip ile beraber paketleme yapıyoruz. Esenler halkına her ne kadar ‘kullanılmış giyecek getirmeyin’ dedikse de Esenler halkı 2. El elbiseleri getirmekten vazgeçmedi. Kabul etmediğimiz zaman halkımız alınganlık gösteriyor ve gönülleri kırılıyor. Bu nedenle kim ne getirirse getirsin bizler kabul ettik ve onları kendi şubemizde paketleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazır duruma getirdik. Buradan şunu anlıyorum vatandaş günden güne yoksullaşmaktadır ve alım gücü iyi olmayan vatandaş elindekiler ile hayır yapmaya çalışıyor.” Dedi.

ESDEF kurucularından ve Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al “ Bizler ülkemizin üstünde dolaşan bu karabulutları dağıtmak, yüreklere düşen ateşi söndürebilmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Şimdi dostluk ve kardeşlik zamanıdır. Ben buradan sesleniyorum bir birimize bir şeyler söyleme zamanı değil, yüreğimizi ortaya koyarak birlik ve beraberlik içinde hayır yapma zamanıdır. Bizler meşaleyi yaktık, Esenler haklıda yüreğini ortaya koydu.” Dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli