Sivil Toplum Esenler Birleşenlerinden Kamuoyuna Duyuru

Sivil Toplum Esenler Birleşenlerinden Kamuoyuna Duyuru

BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZA SÖYLÜYORUZ.... HERKES BİLSİN Kİ.........BU SAATTEN SONRA "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" ..............SAYGILARIMIZLA.............

Sivil Toplum Esenler Birleşenlerinden Kamuoyuna Duyuru…
Esenler Belediye Başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun Esenler’deki iftar programı sırasında Trabzonlu hemşerilerimizle ilgili yapmış olduğu konuşmasından dolayı, bugün saat 14.30’da belediye binası önünde demokratik kitle örgütlerinin katılımı ile yapmak istediğimiz basın açıklamasını, Esenlerin huzur ve sükunetine zarar vereceğini düşünerek bu açıklamadan vaz geçtik.
Bu karar sivil toplum Esenler birleşenleri kararıdır.
Yapmak istediğimiz basın açıklaması metnini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.
Karadeniz'in dalgaları gibi hırçın-Kıyıları gibi dik, dağları gibi geçilmez, kimseye boyun eğmeyiz...

Kurtuluş savaşının takalarıyız –Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Yaşadığımız toprakları vatan eyleriz, bizden önce yaşayanları ötekileştirmeyiz.
Camilerimizle, Cemevlerimizle, Havralarımızla, Kiliselerimizle BİZ ANADOLUYUZ...
 
Türk'üz. Bu vatan için canımızı seve seve veririz. Çerkez'lik, Rum'luk, Kürt'lük, Alevilik, Sünnilik suç değildir, kimlikler üzerinden kimse aşağılanamaz, kimse kimseye hakaret yapmamalı-yapamaz.

Sayın Belediye Başkanımız Trabzon ile ilgili seçim ve siyaset uğruna bir şehir ve o şehrin mensuplarına bir etnik kimlik üzerinden ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri, tamda temsil ettiği siyasi jargona uygun söylemlerdir.
Seçim meydanlarında kürsülerde, barıştan, kardeşlikten, bir arada yaşamaktan bahsedenlerin gerçek yüzü maalesef budur. Hangi etnik kimlikte olursa olsun halkımız için bu dil tehlikelidir.
Bugün Trabzon'lu hemşerilerimize Yunan diyen, yarın başka şehirlerimizi' de Kürt, Arap , Çerkez, Laz, Terekeme, Gürcü, Kazak, Türkmen, Acem, Alevi, Sünni diye ötekileştirip toplumu ayrıştırarak yok etmek isteyeceklerdir.

İşte bu durumda biz diyoruz ki;
Gazi M.K ATATÜRK bu ülkeyi eşit yurttaşlık temelleri üzerine kurmuştur. Yurttaşlarımızın sürekli olarak etnik kimliklerine göre siyasete alet edilmesine karşıyız.
Yaklaşan seçimler öncesi bu tür söylemlerden uzak durulması gerekmektedir. Bu yola başvuranlar her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.
Sayın belediye başkanının Trabzonlu Yurttaşlarımızı ötekileştiren sözleri, yalnız Trabzonluları değil tüm ülke yurttaşlarımızı derinden yaralamıştır. Bu dil tehlikeli ve ayrıştırıcı dildir.
Trabzonlu yurttaşlarımız için bu sözleri söyleyenler Trabzon'da doğan ve büyüyen Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'dan hiç utanmadı mı?
 
Aynı zamanda Trabzon'u feth edenin büyük padişah Fatih Sultan Mehmet Han olduğunu bilmiyorlar mı? İşte Trabzon o tarihten bu yana Türk Oğlu Türktür.Kamuoyuna Arzedilir.

 
BÜTÜN  YURTTAŞLARIMIZA  SÖYLÜYORUZ.... HERKES BİLSİN Kİ.........BU SAATTEN  SONRA "HER  ŞEY  ÇOK  GÜZEL  OLACAK" ..............SAYGILARIMIZLA.............
ESENLER.TRABZONLULAR. PLATFORMU…


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli