Şişli eski Belediye Başkanı, Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

Şişli eski Belediye Başkanı,  Yeşilçam

Yeşilçam'ın simge isimlerinden Fatma Girik, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Covid-19’a bağlı zatürre tedavisi gören Girik'in çoklu organ yetmezliği sonucu yaşamını yitirdiği

180'den fazla filmde rol alan ve Türk sinemasının en başarılı aktrislerinden biri olan Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti ile siyasete de girmiş ve 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul'a giden Türk sinemasının yıldızı Fatma Girik, bu sabah saatlerinde İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Covid-19’a bağlı zatürre tedavisi gören Girik'in çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

79 yaşında hayata gözlerini yuman Fatma Girik'in yaşamını yitirdiğini duyuran Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim" ifadelerini kullandı.

FATMA GİRİK HAKKINDA

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi.

Girik’in 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi birkaç iddiasız yapım daha izledi.

Fatma Girik'in performansıyla dikkatleri üzerine çektiği film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı, Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.


 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli