Şişecam işçilerinin onurlu mücadelesine destek sürüyor

Şişecam işçilerinin onurlu mücadelesine destek sürüyor

Haftalardır devam eden Şişecam işçilerinin onurlu direnişine CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri destek olmak amacı ile ziyarette bulundular.



Şişecam işçilerinin onurlu mücadelesine destek sürüyor

Haftalardır devam eden Şişecam işçilerinin onurlu direnişine CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri destek olmak amacı ile ziyarette bulundular.

Bu emek sömürüsüne duyarsız kalamayız
Direnişteki işçileri direniş çadırında ziyaret eden CHP Esenler ilçe başkanı Halil Özden “ Ben sizlerin bu onurlu direnişinize sununa kadar destek vermek için buradayım, aynı zamanda CHP örgütü ile sizlerin yanındayız. Bu emek sömürüsüne duyarsız kalamayız, sizlerin kazanılmış haklarınız için mücadele ettiğinizi ve direndiğinizi biliyorum. Uğradığınız haksızlıkları yerinde görerek bilgi edinmiş oldum. Partimin yetkili organlarına bu konuyu taşıyacağım, zaten kendilerinin burada ki onurlu direnişinizden bilgileri var” dedi.
CHP Esenler ilçe başkanının direniş çadırını ziyaretinde başka ziyaretçiler de oradaydı. Petrol iş merkez yönetim kurul üyelerinden İbrahim Doğantürk ve Ahmet Kabaca bu onurlu mücadeleye destek için işçilerle beraberdi.


Sendikal faaliyetleri bitirmeye çalışıyorlar
Doğantürk “ Sendikal faaliyetleri bitirmeye çalışıyorlar, ama bunu başaramayacaklar, bir fabrikada işçi işveren problemleri olduğunda bu problemleri demokratik kurallarla çözmek için sendikalar vardır. Fakat gelinen bu süreçte 1980 faşist darbesi örgütlü işçi sınıfını ortadan kaldırmak için yapılmıştır ve darbe hukukunu yapmışlardır, her şeye rağmen bizleri yok sayamazlar ve sendikal faaliyetlerimizi bitiremezler. Örneği ise bugün burada direnen bu işçi kardeşlerimizin onurlu direnişidir.

Çözüm yeri Ankara’dır, Bu meclis suçludur
Sendikalarımızın örgütlü yapımız bunların taşeronlaşma ve köleleştirme hukuksuzluğuna izin vermeyecektir. Biz sendikalar olarak bu süreçte kamuoyu oluşturuyoruz. Bunların yasal düzemelerine karşı kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Taşeron işçileri de örgütleyerek hak arayan kadrolu işçiler durumuna getirmek için mücadele ediyoruz. Yalnız bizimle bu işler çözülmez, esas çözüm yeri Ankara’dır. Bu meclis suçludur, Zonguldak’taki ölümler bir cinayettir, insanların köle gibi çalışmasıyla ülkeler kalkınmaz. İnsanları düşük ücretlerle güvencesiz ve sağlıksız çalışma ortamı yaratan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.



Biz burada mücadele verirken ailelerimiz perişan oldular
İşçi temsilcilerinden Mehmet Sayın “ işçiler olarak burada bir hak arama direnişi sergiliyoruz, emeğimizi, alın terimizi çalmak isteyenlere karşı onurlu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz burada mücadele verirken ailelerimiz perişan oldular, okula gidemeyen çocuklarımız sıkıntıdan eşlerimiz hasta oldu bu durum bizleri tatbiki etkiliyor, bu durumları yaratanlar insanlıklarından utanmalıdırlar. Yılmayacağız çünkü bizleri destekleyenler günden güne çığ gibi büyüyorlar burada onurlu mücadelemizde yalnız olmadığımızı görüyoruz bu mücadelenin aynı zaman da ülkemizdeki işçi sınıfının mücadelesi şeklini alması bizim direncimizi bir o kadar arttırıyor. Bu nedenle bu mücadele de yer almak bizim için onurdur.
Genel merkezimiz işverenle birkaç kez görüşme yaptı, işverenlerin isteği bizleri askeri ücretle çalıştırmaya zorlamaktır, 20 senedir emek verdiğim iş yerimi ve işimi elimden almaya uğraşıyorlar ve bizi ölüme mahkûm etmek istiyorlar. Kurmuşlar bir sistem adı da sömürü sistemi.

Şişecam’ın %30 hissesi CHP’nin
Çalıştığımız fabrikanın 11 kişilik yönetim kurulu var, %30’u ise CHP’nin 4 tane de CHP’nin yönetim kurulunda üyesi bulunmaktadır. Bu güne kadar fabrikamızda gelişmeleri CHP genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na anlattık, onlar da bizim haklı davamıza sahip çıkarak desteklerini sürdürüyorlar dedi.



 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli