Sırrı Süreyya Esenler'i Salladı

Sırrı Süreyya Esenler

Halkların Demokratik Partisi Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinge partililer yoğun ilgi gösterdi.HDP Esenler Belediye EşBaşkan Adayı Nuriye Avşar, Feti Aydın ve ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ


Haber/Musa Bazim

Sırrı Süreyya Esenler’i Salladı

Halkların Demokratik Partisi Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinge partililer yoğun ilgi gösterdi.HDP Esenler Belediye EşBaşkan Adayı Nuriye Avşar, Feti Aydın ve ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ birer konuşma yaptılar.

Binlerce Esenlerli, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) düzenlediği mitingde buluştu. HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Sürreya Önder ve Esenler Belediye Eşbaşkan adaylarının da katıldığı mitingde rant, talan, yağma belediyeciliğine karşı HDP'nin tek alternatif olduğunun vurgusunu yaptı.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı, Sırrı Sürreya Önder sözlerine "Hepinizi Uğur yürekli, Ceylan bakışlı, Berkin kokulu Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Berkin Elvanlar adına selamlıyorum" diyerek başladı. Diğer partilerin aksine HDP adaylarının yarıdan fazlasının kadın olduğunu belirten Önder, HDP'li kadınların "Clara, Roza, Meral, Sakine, Fidan ve Leyla sevdasıyla çalışmaya hazır olduklarını" söyledi.

Esenler’de kendileri kadar hiçbir siyasi partinin böyle bir kalabalık toplayamadığını belirten Önder sözlerine şöyle devam etti;
“Bu meydan son zamanlarda hiçbir siyasi partinin bizim dışımızda bu kadar kalabalığı toplayamadığını belirterek Burada fotoşop yok, hiç bir oynama yok, montaj yok. Hepiniz sağ olun var olun. Ben Esenler’de daha önce seçim çalışmalarında da biliyorum şuan ki kalabalık oluşmuşsa insanlarımız uyanmış demektir. Biz Esenler Belediyesi’ni alacağız demektir.

Önder; Kadir Topbaş'ın önceki gün bir televizyon konuşmasında sarf ettiği "diğer bütün adaylar bana Kadir Ağabey diyor" sözlerine atfen "Haşa. Bizi katmasın. Ona bir tek Sarıgül 'Kadir ağabey' diyor. Biz 30 Mart günü ağabey kardeş ikisini birden betona çevirdikleri bu şehirde sandıklara gömeceğiz. İnsan birine 'ağabey' demez. Eh siz aynı ana babadan doğmamışsınız, niye ona 'ağabey' diyor? Şu sebepten; aynı şeyleri yapıyorlar, aynı şeyleri yapacaklar" dedi. Şuan Belediye Başkan adaylarının tek vaatleri var devasa inşatlar ve projeler. Bende diyorum ki, 30 Mart’ta o inşaatların ve betonların altında kalacaksınız. Bir hançer gibi İstanbul’un göğsüne sapladığınız o yasa dışı gökdelenleri, o yasa dışı rant kaplı binaları yıkarak, bedelini sizden kesip halka sosyal yardım olarak dağıtacağız diyorum.

Önder sözlerinin sonunda; Ayrıca bu kalabalığın arasında gözüme Saray Muhallebicisi'nde çalışırken işten atılan arkadaşlarımız ve emekçilerimiz kardeşlwerimiz takıldı. Onlara yapılanların hesabını da, bütün taşeronlaştırılan emekçilerin haklarıyla beraber soracağız” dedi.
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli