Sinopluların Feshane Şenliği Muhteşemdi

Sinopluların Feshane Şenliği Muhteşemdi

Sinop Tanıtım Günleri adı altında Sinoplular Feshane’de buluşarak, memleket hasreti giderdiler. Yöresel ürünleri ve zengin kültürlerini İstanbul’da yaşayan Sinoplu hemşerileri ile buluşturdular.


Sinopluların Feshane Şenliği Muhteşemdi
Sinop Tanıtım Günleri adı altında Sinoplular Feshane’de buluşarak, memleket hasreti giderdiler. Yöresel ürünleri ve zengin kültürlerini İstanbul’da yaşayan Sinoplu hemşerileri ile buluşturdular.

Feshane’de üç gün süren tanıtım günlerine katılım yoğundu. Feshane etkinlikleri öncesinde Esenler’de Kızılay’a kan bağışında bulunan Sinoplular İstanbul’da en yoğun katılımı gerçekleştirerek rekor kırdılar. Sinop Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen etkinliğine İstanbul’daki bazı ilçe belediyelerinin de yapmış oldukları katkılarla bir araya gelen Sinoplular gönüllerince eğlendiler, hasret giderdiler.
 

Sinop Erfelek ilçesinin Emirhalil Köyünden İstanbul'a gelen ve birçok iş atölyesinde işçi olarak çalışan Demirdağ, zamanla kurmuş olduğu Bebe çocuk giyim imalat atölyesinde birçok insana ekmek kapısı oldu. Çocuk sevgisini yüreğinde taşıyan Demirdağ, bebekler için yaptığı ürünlerle yurt içi ve yurt dışı toptan satış yaparak hem ülke ekonomisine hem de yanında çalışanlara iş olanakları sağlıyor.
 
Efelek’li saygın işadamlarından Ziyattin Demirdağ, gazetemize yaptığı açıklamada Memleket özlemi çektiğini söyleyerek “ imkanlar elverdiği sürede işimi yapmaya devam edeceğim. Ama gönlüm doğduğum topraklarda, hasret kaldığım memleketimde bu işi yapmak istiyor. İstanbul un yoğunluğunu Sinop gibi sanayiye hasret olan vilayetlere taşımak için Devletimizden, bizlere gerekli teşviki yapmasını bekliyoruz
 
 “Bizlere İstanbul’da bu güzel etkinliği yaşatanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Etkinliğimizde bizlerin bir araya gelmesine katkı sunan başta Sinop valiliğimiz, Sinop Dernekler Federasyonu, İlçe Dernek Başkanlarımıza, bu etkinlikte sponsor olan hemşerimiz, iş adamı Musa Can ağabeyimize, saygı değer iş adamlarımıza ve Feshaneyi dolduran değerli hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Demirdağ, “Etkinliğimizin ilk ayağı Esenler’de yaptığımız yüksek katılımlı kan bağışı ile başladı. Kan bağışındaki yüksek katılım heyecanını Feshane’ye taşıdık. Feshane bir başkaydı. Orada memleket hasreti giderdik. Yıllarca göremediğimiz büyüklerimizin ellerini öptük. Akranlarımızla kucaklaştık. Doğduğumuz toprakların resimlerini gördük; o resimlere hasretle baktık. Kısaca, Feshane’de kültürümüzü yaşadık, yöresel ürünlerimizi gördük. Oradaki atmosfer bizi zaman zaman heyecanlandırdı zaman zamanda duygulandırdı. Önemli olan bu kadar zengin kültürümüzün olduğu ve bu kültürün İstanbul'lularla buluşmasıydı. Sinoplu olmak bizim için bir ayrıcalıktır. Sinoplu olmakla gurur duyuyorum.” dedi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı