Sinoplular Atatürkçü Yurtseverlerdir

Sinoplular Atatürkçü Yurtseverlerdir

Sinop Boyabatlı Mahmut Gülden: “Dernekler sivil toplum örgütleridir, görevleri ve kuruluş amaçları ise dernek tüzüklerinde açıkça yazılıdır. Esenler’de ki hemşeri dernekleri ise aslı

Sinoplular Atatürkçü Yurtseverlerdir
 
Sinop Boyabatlı Mahmut Gülden: “Dernekler sivil toplum örgütleridir, görevleri ve kuruluş amaçları ise dernek tüzüklerinde açıkça yazılıdır. Esenler’de ki hemşeri dernekleri ise aslı görevlerini bırakarak siyasi partilerin oy deposu ve arka bahçesi olmuşlar” diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Gülden, “Bakınız bugün gelinen noktada tüm derneklerin içine siyaset bulaşmış. Dernek başkanları iktidarın nimetlerinden nasıl yararlanırım düşüncesiyle aslı görevlerinden uzaklaşarak kirli ilişkiler içinde olduklarını üzülerek söylemek istiyorum.  Halbuki sivil toplum örgütleri olarak kurulan derneklerimiz öncelikle halkın çıkarlarını savunmalı, yanlış dönen çarkın dişlilerine çomak sokarak kitlelere umut olmalılar.
 
Bu güne kadar yapılan yanlışlara ve haksızlıklara karşı çıkamayan dernek başkan ve yöneticileri, yaklaşan seçimlerde üye sayısı beyanında bulunarak bir gün o partiye bir gün bu partiye gülücükler dağıtarak tüm hemşerileri adına pazarlıklar yapıyorlar. Sanki üyeleri koyunmuş veya akılları olmayan salaklarmış gibi onlar adına karar veriyorlar.
 
Sayın başkan şunu iyi bilsin, Sinoplular akıllı, bilgili, inançlı ve her şeyden önemlisi yurt sevgisiyle dolu Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen vatanseverlerdir. Haklıya haklı haksızlıklara da yeter artık diyebilecek kadarda yüreklidirler. Sinop’un ve Sinopluların durumu ortada. Bu dernek başkanımız bir gün olsun çocuğunu okula gönderemeyen annenin sıkıntısını, iş ve aş bulamayan babanın işsizliğini dile getirmiş midir? Peki, yağmalanan madenlerimizi, Nükleer santraller kuracağız diye tahrip etilen o güzelim doğamızı, HES’ler yolu ile hapis edilen sularımızı, bitirilen tarım ve hayvancılığımızı dillendirerek bir beyanda bulunabilmişler mi?
 
Bizde zaman zaman derneklerin yönetimlerinde bulunduk, Ağabeyim bir dönem Sinop dernek başkanlığı yaptı. Biz bunlar gibi dernekçilik yapmadık, hayır işlerinde bir elin verdiğini diğer el görmemeli. Bunların yaptığı reklam! Birilerine bir hayır yapmışlar onu medya yolu ile paylaşıyorlar bu etik değil ve insanları rencide eden bir durumdur. Burs verdiklerini, Ramazan ayında yoksula yiyecek dağıttıklarını gururla söylüyorlar. Devletin soysal olmayışını eleştirerek, halkımızın yoksullaştırıldığını gördükleri halde seslerini çıkaramıyorlar. Yaptıkları bu hizmetler sosyal devletin görevi olduğunu bilmeyecek katar bilgisizlerdir.  
 
Yurtlarından edilen Sinoplular gurbet ellerinde yoksullaşarak namerde muhtaç etilmişler bu durumu gören sözde bizleri temsil edenler, bu derecedeki yanlışlara bir gün olsun bir şey söyleyemezler, çünkü bunlar biat etmişler. Yoksulluklardan yararlanarak iktidarlara avuç açanlardırlar. Sinoplular kendilerini yoksullaştıranlara sandıkta hesabını soracaktır, bu kişiler Sinoplu olsalar bile bu hesabı soracaklarına inanıyorum” dedi.