Sinan Oğan AKP'li vekillerin hedefi oldu!

Sinan Oğan AKP

‘Hükümet Türkmenlere sahip çıkmıyor’ diyen MHP’li vekiller, Meclis’te linç edildi

Sinan Oğan AKP'li vekillerin hedefi oldu!

‘Hükümet Türkmenlere sahip çıkmıyor’ diyen MHP’li vekiller, Meclis’te linç edildi
Meclis, bayram sonrası çalışmalarına yumruklu kavgayla başladı. Genel Kurul’da yapılan bir oylama sırasında çıkan tartışmada AKP’li vekiller 5 MHP’linin üzerine yürüdü.

‘Hükümet Türkmenlere sahip çıkmıyor’ diyen MHP’li vekiller, Meclis’te linç edildi
AKP’lilerin ortasında kalan Iğdır Milletvikili Sinan Oğan, sağlı sollu yumrukların hedefi olmaktan kurtulamadı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise aldığı darbeler sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Kavga sırasında AKP’li Mustafa Şahin’in de alnı açıldı.
İnanılmaz kavga, CHP’nin IŞİD konusunda araştırma önergesinin oylanması sırasında yaşandı. Oylamada bulunmadıkları halde bazı AKP’li milletvekilleri adına oy çıkınca, Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı birleşime ara verdi.
 
O sırada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Genel Kurul’dan çıkmak için hareketlendi. MHP’li Ali Uzunırmak, yanından geçen Şahin’e “Vay sahtekârlar vay.” diye laf attı. Bu sataşma üzerine ortalık bir anda karıştı. İlk yumruğu AKP’li Mustafa Şahin attı. Uzunırmak da karşılık verdi ve Şahin’in yüzü kanlar içinde kaldı.
 
Kavgaya doğru koşan AKP’liler, Uzunırmak’ın etrafını sararak tekme tokat vurmaya başladı. Yüzü gözü moraran ve kanlar içinde kalan Uzunırmak, hastaneye kaldırıldı. Olayın üzerinden daha birkaç dakika geçmemişken, Genel Kurul ikinci kez karıştı.
 
Önce AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin, “Bunun hesabı sorulacak.” diyerek bağırdı. Ardından AKP’liler MHP sıralarında bulunan 4-5 milletvekilinin üzerine yürüdü. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ı aralarına alan kalabalalık AKP grubu, Oğan’a adeta meydan dayağı attı.
 
Sağlı sollu yumruklara maruz kalan Oğan’ı AKP’lilerin elinden CHP’li vekiller kurtardı. Birleşime verilen aradan sonra, Meclis çalışmalarına devam etmedi.
 
Yaşanan kavganın ardından MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 7 milletvekiliyle birlikte Meclis’te basın toplantısı yaptı.
 
Vural, Türkmenlerin sıkıntılarını, AKP’nin IŞİD’e olan yakınlığının MHP tarafından dile getirilmesinin AKP’lileri çıldırttığını söyledi. MHP’yi susturmak için 1 kişiye 50-60 kişinin saldırdığını aktaran Vural, MHP’yi bu şekilde susturmak isteyenlerin büyük bir yanılgı içinde olduklarını kaydetti.
 
“Bizi Evren Paşa’lar susturamadı siz mi susturacaksınız?” diyen Vural, şöyle devam etti: “Bunlar rüşvette suçüstü yakalandılar. Terörle işbirliğinde suçüstü yakalandılar. Meclis Genel Kurulu’nda bunları dile getiren MHP’ye karşı da saldırmayı bir görev edindiler".






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı