Sil baştan Kadın Derneği

Sil baştan Kadın Derneği

Esenler Kaymakamlığı Proje Geliştirme departmanı tarafından Projelendirilen “Kadının adı da var kendi de var” projesinin ikinci toplantısı Esenler Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

Sil baştan Kadın Derneği

Esenler Kaymakamlığı Proje Geliştirme departmanı tarafından Projelendirilen “Kadının adı da var kendi de var” projesinin ikinci toplantısı Esenler Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun Başkanlık ettiği toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Sağlık Müdürü Doğan Uysal, Halk Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Dr. Sevilay Bektaş, Belediye Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, ESDEF Başkanı Ömer Savaş ve Belediye Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Meryem İnat katıldı.



Esenler Kaymakamlığı’nın şiddete maruz kalmış veya kalabilecek kadınlara ilişkin şiddet ortamını bertaraf etmek için hazırladığı “Kadının adı da var kendi de var” projesi toplantısın da projenin gerekçeleri, amaçları ve proje kapsamında neler yapılacağı konuşuldu.
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu daha önce proje kapsamında toplanıldığını, üst kurul ve yürütme kurulunun seçildiğini, bu toplantıda ise denetim kurulunun seçileceğini ifade eden Madenoğlu; Denetim kurulu başkanlığına Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Üyeliklere ise; ESDEF Başkanı Ömer Savaş ve Belediye Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Meryem İnat seçildi. Rotary kulübü Projeyi finans ederek destekleyeceği ifade edildi.



Hayata geçirmeyi hedefledikleri “Kadının adı da var kendi de var” projesi ile ilgili bilgi veren Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, “İlçemizde şiddete maruz kalmış kadınlara vereceğimiz eğitim ve psikolojik destek ile birlikte onları şiddetten korunmaları için bilgilendireceğiz. Ve akabinde bu şekilde şiddete maruz kalmış vatandaşlarımızı proje kapsamında meslek kurslarına göndererek onları iş sahibi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Daha önce Esenlerede "Kadın Gücü ve Dayanışma Derneği" ile kadınların sorunlarına çözüm bulunmaya çalışılmıştı.Ancak maddi imkansızlıklar ve yeterli destek bulamayışı nedeniyle dernek fesedilmişti.


 
Kaymakam Madenoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan kişilerin önerileri doğrultusunda önümüzdeki günlerde bir Kadın Derneği’nin kurulması ile birlikte kanaat önderlerinin katılacağı geniş bir toplantı yapılması kararı alındı.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli