Sigara içen gençler DİKKAT RTE Esenler'e geliyor!

Sigara içen gençler DİKKAT RTE Esenler

5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları`nın temeli atılmıştı. 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 14.00`de 1403 konut ve 32 i?


5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları`nın temeli atılmıştı. 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 14.00`de  1403 konut ve 32 işyerinin tapu ve anahtar teslim töreni için Esenler’e gelecek. Esenlere gelmeden önce bazı vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Bizde bu sosyal medyada yazılan bir bölümünü yayınlıyoruz.

CUMHURBAŞKANI GELİYOR
İlçemize Sayın Cumhurbaşkanı geliyor, hoş gelsin sefa gelsin. İlk defa da gelmiyor ama birileri 50-60 yıl öncesinin alışkanlıkları ile nümayiş hazırlıkları içinde. Artık sıradanlaşan bir olaydan sürpriz çıkarma daha da doğrusu popülariteyi arttırma derdinde.

Önceki gelişinde Sayın Cumhurbaşkanı ilçemizi meşhur etmiş, bir genç ile polemiğe girmiş kimse olanlara anlam verememişti! Farkında mısınız, etrafınıza bir bakın. Sigara içilmemesi hususundaki haklı görüşleri ters çıkışları ile akamete düşmüş vaziyette. Gençler, özellikle okul önleri sigara içen gençlerden geçilmiyor. Sigara hususundaki hassasiyetin benzeri hassasiyetleri banka matik memurları, reklam masrafları, yolsuzluk, kadın cinayetleri ve çocukların istismarı hususunda da bekliyoruz.

Şimdi Havaalanı Mahallesindeki konutların teslimi için geliyor. Aslında bu işler yürütme makamının işleri lakin yürütmede profil sorunu yaşandığı için ve yürütme konusundaki tecrübelerinden dolayı bu işlere hala Cumhurbaşkanımız bakıyor biraz da başkanlık sistemi için halka ulaşılması durumu var tabiki.

Sayın Cumhurbaşkanı devlet adamlığı vasfından çok tüccar siyasetçi vasfı ile anıldığından dolayı olsa gerek buraya gelme ihtiyacı duymuş. Yoksa halkın yanlış uygulamalar için yürüyüş yaptığı, belediyenin emsalini açıklamaktan çekindiği, emsal fazlalığının olduğu belli olan bir yere gelmemesi gerekir idi.

İnşaat durumuna bakarsak imalatlar bitmemiş ve geçici kabul yapılmamış gözüküyor bu tarihten sonrada kabulün yapılıp eksiklerin giderilme imkanı yoktur. Yani tamamlanmamış bir yerin açılışı yapılacak şov olsun diye Esenlerin parası çarçur edilmiş olacak.

Dedik ya tüccar siyasetçi sonuca bakar. Binalar bitmiş, tören var ve alkışlayanlar var ise gerisi onu ilgilendirmez. O Aydın Doğan`a kızdığı halde Trump Towers açılışına gitmiş. Şimdi abim diye peşinde dolaşan belediye başkanının açılışına mı gelmeyecek. Kupon arazinin ötesinde topon arazi açmış birine neden gelmesin!

Hem burada inşaat yapan firmalar TOKİ-KİPTAŞ ve EMLAK KONUT gibi devlet ve belediye yapılarının sevilen müteahhitleri ve gözdeleri! Sorarsanız buradan kar etmedik diyecek kadar da öz verilidirler. Belediye cenahına sorarsanız yüklenicilerin zarar ettiğini söyleyecek, vatandaşın kazancını ortaya koyacaklardır.  Bu hayırseverler yalnız bırakılır mı?

Daire fiyatlarını arttırdık daha ne istiyorlar diyecekler ve gözdelerinin bu işi hayır namına yaptığını beyan edeceklerdir. Hatta burada zarar ettiler onun için askeri alanda da öncelik bunların deyip altyapıyı hazırlayacaklardır. Gözde olmak kolay mı?

Yetkilileri dinleyin sanki görevleri emlakçılık zannedersin! Plan ve program hususunda son derece afaki ve birbirinden farklı rakamlar ortaya atıp asıl görevlerinden bahsetmeyip Esenlerde emlak fiyatlarını arttırmakla övünürler!

Bu arada asıl görevleri imar planları hazırlamak, ulaşım aksları açmak, otopark ve rekreasyon alanları üretmek olanlar bunları yapmak zor ve zahmetli olduğundan bunları başkalarına havale edip,  zamana yayarlar sonrada bu işler olmuyor deyip bildikleri gibi iş yapma derdine düşerler.

Şehir planlamak, nalburun oğlu ile bina yapmaya, kardeş ile taşeronluk yapmaya benzemez. Askeri alanı döküm sahasına çevirmek için dolgu alanı oluşturacak planlamalar yapanlar bu konuda samimi iseniz askeri alanın topografik okumalarını şimdiden kamuoyu ile paylaşın! Ama bu Havaalanı Mahallesi emsal hesapları gibi olmasın! Hala açıklamadınız!

Sayın Cumhurbaşkanı, sizden ricam yüksek katlara hayır deyip hala yüksek kat inşaatına neden devam ediliyor, neden Zeytinburnu`ndaki silueti bozan binalar için bir işlem yapılmıyor neden hala İstanbul trafiği çözülemiyor bunları da gelmişken açıklarsanız sevinirim.                                                 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli