Sessiz lütfen Zabıta uyuyor'

Sessiz lütfen Zabıta uyuyor

Yaşları 14 ila 15 arasında değişen iki arkadaş Esenler’deki bir evin çatısında ürettikleri civcivleri Dörtyol Meydanı’nda satışa çıkardı. Bulaşıcı hastalık riskine rağmen vatandaşlar 6 TL’ye sat


Yaşları 14 ila 15 arasında değişen iki arkadaş Esenler’deki bir evin çatısında ürettikleri civcivleri Dörtyol Meydanı’nda satışa çıkardı. Bulaşıcı hastalık riskine rağmen vatandaşlar 6 TL’ye satılan civcivlere yoğun ilgi gösteriyor.

Kolilere doldurularak Esenler’in çeşitli noktalarında satılan civcivlerin fiyatı 6 lira ile 20 lira arasında değişiyor. Masum görünüşleri nedeniyle çocukların ilgisini çeken hayvanların büyüme döneminde dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, hayvanlara iyi bakılmadığı takdirde hastalık bulaşma riskinin olduğunu söyledi.

Tarım Bakanlığı’nın bu tip civciv satışlarını geçmişte yaşanan kuş gribi hastalığı sonrası yasakladığını belirten veterinerler, “Bu tip canlı hayvanların satışında da Tarım İl Müdürlüklerinden alınmış veteriner sağlık raporu aranmaktadır. Sağlık raporu olmadan izinsiz evcil hayvan satışına aslında müsaade edilmiyor. Ancak çocukların bu hayvanları çok sevmesini kullanan kişiler ortaya çıkabiliyor. Ailelerde çocuklarını kıramadıkları için bu hayvanları evlerine alıyor. Hastalıklara açık civcivlerin ev ortamında beslenmesi çok zor olabilir. Dikkat etmek gerekir. Vatandaşların sokak ortasında nasıl bakıldığı belli olmayan hayvanları almaması gerekiyor” diye konuştu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı