Şerife Bacıda Aile İçi Şiddete Son

Şerife Bacıda Aile İçi Şiddete Son

Esenler Turgut Reis Mahallesinde merkezi bulunan Şerife bacı Kültür merkezi Öğretmenlerinden Yasemin Ersoy: Aile içi şiddete son! Paneli düzenledi.




Şerife Bacıda Aile İçi Şiddete Son
 
Esenler Turgut Reis Mahallesinde merkezi bulunan Şerife bacı Kültür merkezi Öğretmenlerinden Yasemin Ersoy: Aile içi şiddete son! Paneli düzenledi.
 
Esenler Turgut Reis Mahallesinde ki Şerife bacı Kültür merkezinde verilen panelde Hürriyet Gazetesi Aile içi şiddete son projesi koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu ve kampanya asistanı Şule Şen Panelist olarak katıldılar.
 
Neşe Hacısalihoğlu “bu gün burada aile içi şiddet nedir, neden aile içi şiddet ve yeni yasa kadınlarımızı şiddetten nasıl koruyacak konularını işleyeceğiz.
 
Aile içi şiddet sadece yoksul eğitimsiz ailelerde değil her ailede görülen bir şiddet türüdür. Türkiye’de yapılan araştırmalara göre her on kadından dördü eşinden fiziksel şiddet görüyor. Yalnızca yaşana fiziksel şiddet değil… Ekonomik, sosyal, duygusal, cinsel şiddet te yaygın bir şekilde kadınlarımızın hayatını karartıyor.
Aile içi şiddet yaygın kanının aksine “aile içi bir mesele”değil, yasalarda yeri ve cezası olan bir suç! Üstelik şikâyete bağlı değil, üçüncü bir kişinin ihbarı ile dahi olsa yasal işlem yapılmak zorunda.
Aile içi, şiddeti yaşamak kader değil bu şiddet artık bir telefonla engellenebilir. Hürriyet Gazetesinin aralık derneğinin yürüttüğü “aile içi şiddete son !“kampanyası 2004 yılından bu yana bu büyük sorunla ilgili farkındalık yaratmak için çalışıyor.
 
Bakınız şiddet nasıl yapılıyor kadına: sesini çıkarma, döverde severde, gelinlik ile gidiyorsun kefenle geleceksin, ağır ol az konuş,bir yere giderken izin al bu sözler kadınımızı aşağılayan sözlerdir.Erkekler ise kadınlarımızdan istekleri ise kadını bir başka aşağılayıcı şekildir.Bunlardan birkaç örnek vermek istiyorum sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin,saçı uzun aklı kısa gibi sözler kadına aşağılamaktadır.Geçimsizliğin en son noktası şiddettir.


Yeni Yasa Kadını nasıl koruyor
8 Mart 2012 tarihinde kabul edilen” 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun”şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi buluna kadınların, çocukların, diğer aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin olarak, mülki amir, kolluk kuvvetleri ve aile mahkemesi hakimi tarafında bir takım özel tedbirler alınmasını içermektedir. Sorunları şiddetle çalışmanın kimseye yararı yoktur, çünkü şiddetin bahanesi olamaz, güç ve saygı şiddet ile sağlanamaz”dedi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı