Sendika Değiştirmek istemiyoruz.

Sendika Değiştirmek istemiyoruz.

Beyoğlu Belediyesi’nde çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, sendika değiştirmeye zorlandıklarını öne sürerek eylem yaptı.

 

 

 

 

 

Beyoğlu Belediyesi’nde çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, sendika değiştirmeye zorlandıklarını öne sürerek eylem yaptı. Belediye önünde toplanan grup, belediyeyi ve hükümeti protesto etti.

İSTANBUL (CİHAN)- Beyoğlu Belediyesi’nde çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, sendika değiştirmeye zorlandıklarını öne sürerek eylem yaptı. Belediye önünde toplanan grup, belediyeyi ve hükümeti protesto etti. 

Beyoğlu Belediyesi’nde çalışan ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyesi bir grup işçi, öğle saatlerinde Beyoğlu Belediyesi önünde toplandı. ‘AKP operasyonuna son, örgütlenmemiz engellenemez’ yazılı pankart açan grup ‘Beyoğlu Belediyesi’nde üyelerimiz tehdit ediliyor’ , ‘Baskılara boyun eğmeyeceğiz’ yazılı dövizler taşıdı.


Grup adına açıklama yapan Genel İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Mevsim Gürlevik, Beyoğlu Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarının HAK İŞ’e bağlı HİZMET İŞ Sendikasına geçmeleri konusunda dayatma ve tehditlerle karşı karşıya olduklarını iddia etti. Birim müdürlerinin devreye sokularak sendika değiştirmek istemeyen üye arkadaşlarının yerlerinin değiştirildiğini öne süren Gürlevik, bu olayların arkasında bazı belediye yetkilileri ile hükümetin olduğunu savundu. Gürlevik, hiç kimsenin gücünün DİSK’i ve örgütlenmeleri olan GENEL İŞ’i susturamayacağını belirterek işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

     
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde işçiler ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ , ‘İnadına sendika inadına DİSK’ , ‘Direne direne kazanacağız’ , ‘Yandaş Candaş sendika istemiyoruz’ şeklinde sloganlar attı. 
Grup basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı