Sen önce CHP'lilerden özür dile'

Sen önce CHP

Esenler’deki tüm Sivil Toplum Örgütleri ve dernek başkanlarından özür dileklerinde bulunan Cafer Turna’ya CHP’nin Esenler Belediye Meclis üyesi Yüksel Kılıç, “Sen önce CHP’li

“Sen önce CHP’lilerden özür dile”
 
Esenler’de ki tüm Sivil Toplum Örgütleri ve dernek başkanlarından özür dileklerinde bulunan Cafer Turna’ya CHP’nin Esenler Belediye Meclis üyesi Yüksel Kılıç, “Sen önce CHP’lilerden özür dile” diyerek sert sözlerle cevap verdi.
 
Kılıç,
“Bizler Esenler’de CHP’yi temsil eden üç meclis üyesiyiz. Öyle birilerinin icazeti ile seçilmedik, örgütümüzün ve partililerimizin verdikleri oylarla seçildik. Bize 40 bin üstünde yurttaşımız oy verdi ve yurttaşlarımız “bizlerin yani Esenler halkının haklarını en iyi şekilde savunarak temsil edeceksiniz” dediler. Turna Bey'i 9 kişi seçtiği için bizim sorumluluğumuzu, omzumuzdaki yükün ağırlığını bilemez. Turna Bey işine baksın, parti görevlerini bilmeyecek kadar acizlik içindedir. CHP kültürü ile yetiştiğini söylüyor ama CHP kültüründen nasiplenmediğini görmekteyiz. Tüzük gereği bizim grup başkanımız olarak böyle ulu orta verdiğin beyanlarla gelir gelmez bizleri eleştirmek, parti terbiyesi değil nezaketsizliktir. Bizlerin görüşlerinin ne olduğunu verdiğimiz beyanın ne anlama geldiğini bizlere sormadan gazetelere açıklama yapması ise kendi eksikliğindir ve kendini çok büyük görmesindendir. Bu konuda bizlere suç isnat etmesi ise bilgisizlikten başka bir şey değildir.
 
Sen önce örgüne hesap ver ve bu örgütten özür dile
Sayın Turna! bizlerin verdiği beyanlar elbette partimizi bağlar. Ancak senin vereceğin beyanlar partimizi bağlamaz. Bu beyanlar ancak seni seçen 9 kişinin şahsı görüşü olabilir, çünkü siz örgütün onayını almadan atanan birisiniz. Sizin bu yersiz ve zamansız çıkışınıza ise bir anlam vermek mümkün değildir. Sizin CHP’de 40 yıllık bir geçmişiniz olabilir, keşke 40 yıllık değil 40 günlük bir partili olarak CHP kültürünü öğrenmeye çalışsaydınız. Bizler yerel seçimlerde çalışırken sen ve senin gibiler bir gün olsun çalışmadınız. Çalışmak isteği olanlara ise tüm gücünüzle engel olduğunuzu bu örgüt çok iyi biliyor. Sen yerel seçimlerden bu güne kadar geçen süreç de partimize ve parti emekçilerine verdiğin zarardan dolayı suçlusun. partiyi mahkemeye taşıyarak, partimizi kamuoyunda ne kadar zor duruma düşürdüğünüzü tüm partililerimiz ve Esenler kamuoyu en iyi şekilde biliyor. Onun için  her gördüğün CHP’liden özür dilemen gerekiyor. Bizler partimize bir oy kazandırmak için alanlarda mücadele yaparken, sizler ilçe başkanı ve bu 9 kişi ile hangi pazarlıklar peşinde koşuyordunuz, onu açıklamalısın. Yerel seçimlerde ve sonrasında yaptığınız birçok yanlışlar yüzünden birçok arkadaşımız birbirine küstü. Bırak STK’ları Sen önce örgütüne hesap ver ve bu örgütten özür dile.
 
İnce hesaplar peşine düştüğünüzü unutmadık
Daha düne kadar bu partiden bir şey olmaz diyen sizdiniz. Halil amcanızla keyif çatarken, ince hesaplar peşine düştüğünüzü unutmadık.  Tamda o günlerde bizler çalışıyor ve partimizin ilkelerini, projelerini anlatıyorduk. Bugün bir şeyler olacağının kanısına mı vardınız da 9 kişinin ataması ile ilçe başkanı oldunuz. E..e ne diyelim hayırlı olsun. Umarım ki: bundan sonra CHP kültürünü öğrenerek ona göre hareket edersiniz. Sayın Turna “Paralelci STK’lar” sözü bana aittir ve ben sözümün arkasındayım. STK’lar sana göre neden kurulur ve görevleri nelerdir diye soracağım ama senin bu işlere kafan basmaz. Sen hesap adamısın, sen pazarlıklar peşinde koşarak ben yoksam partide yok olsun diyen birisisin.
 
Biz kime, neden “Paralelci STK’lar” dediğimizi o STK olduğunu zannedenler çok iyi bilirler. Biz kuruluş amaçları doğrultusunda çalışan  STK'ları tenzih ederek o beyanda bulunmuştuk. O ilkeli çalışan STK’larla bir sorunumuz olamaz. . Bizim asıl sorunumuz çıkar ilişkisi içinde olanlarladır. Benim adıma yanıt vermeye kalkışma ve özür dileme.. Vekilimiz, Haluk Eyidoğanı yuhalatan, Belediye Başkan Adayımıza kapılarını kapatan, Esenler’de yapılan kaçak inşaatlara sesi çıkmayan, yolsuzluklar ve dalan karşısında suspus olan kişilerin bir araya gelerek kurdukları bir yapılanma STK olamaz. Sayın Turna yine Cumhuriyetimizin değerleri bir bir elimizden uçup giderken, zam, zülüm emekçi halkımızın canını yakarken ve bu kadar yolsuzluk yapılırken sesini çıkarmadan AKP iktidarının tüm bu yanlışlarına destek olanlardan STK olamaz. Olur dersen ve bu kadar taraf olarak bir siyası partiye kucak açanlar ve bu partiden helal haram demeden nemalanmaya çalışan bu menfaatperestlerden sen özür dilediğin için bende seni örgütümüzün vicdanına bırakıyorum.
 
Cafer Bey Unutma! Parti için başarı, partinin başarısıdır. Siyasal eylem partinin eylemidir. Partide yücelmek ise Emek esaslıdır. Sen ve senin gibi emek vermeden yücelmek isteyenlerin sonu ise hüsrandır” dedi.        



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli