Selzedelere AKP'den sadaka

Selzedelere AKP

Uludere katliamında köylüleri tazminatla susturmaya çalışan AKP Samsun'da sadaka dağıtmaya başladı





Selzedelere AKP'den sadaka
Uludere katliamında köylüleri tazminatla susturmaya çalışan AKP Samsun'da sadaka dağıtmaya başladı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bugün itibariyle konutları zarar gören ailelere biner lira dağıtılacağını açıkladı.

Vali Hüseyin Aksoy, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, Samsun'da meydana gelen sel felaketinin yaşandığı ilk anlarda İl Özel İdaresi'ne ait personel ve araç-gereci selden etkilenen köylere gönderme kararı aldıklarını ancak Samsun'dan Asarcık'a yoğun yağmur nedeniyle araçların gidemediğini söyledi. 

       


Selin etkili olduğu Canik ilçesinin kırsal bölümlerine Asarcık'tan Samsun'a doğru müdahale ettiklerini anlatan Aksoy, yağmurun etkisinin fazla olduğunu öğrendikleri andan itibaren kriz merkezi oluşturduklarını aktardı. 

DSİ Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, özellikle DSİ'nin planlama çalışmalarını 500 yılda bir gelecek afetlere göre projelendirdiğini açıklayan Aksoy, “Buradaki yağış miktarı neredeyse 5 bin yılda bir gelebilecek boyutta... Öngörülenin çok çok üstünde bir yağış miktarının olduğu ortaya çıktı” diye konuştu. 

KONUTLARI ZARAR GÖREN AİLELERE 1000'ER LİRA YARDIM


Yaşanan sel afeti sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün, Başbakanlık Acil Durum Yönetimiyle işbirliği içinde çalıştığını, çevre illerden takviye ekiplerin bölgede çalışmaların yürüttüğünü aktaran Aksoy, şunları kaydetti: 

“Bütün ekiplerimiz kendi alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Özellikle hasar tespiti noktasında hemen afetin yaşandığı günün sabahından itibaren çalışmalar sürdürüldü. 15 hasar tespit ekibi oluşturduk. Bin 940 iş yeri, konut ve binaların hasar gördüğü tespit edildi. 451 konut, bin 326 iş yeri, 6 cami, 1 spor salonu, 1 okul, 1 ahır, 153 depo ve 1 köprü bu afetten etkilendi. Tespit edilememiş olanları da yarından itibaren arkadaşlarımız tespit edecek. Özellikle acil yardım konusunda Başbakanlıktan ilk 500 bin lira ikinci gün 2 milyon lira olmak üzere 2.5 milyon lira Valiliğimizin emrine geldi. Bugün itibariyle konutları zarar gören ailelere biner lira olmak üzere 451 bin lira dağıtımına başlıyoruz. Dağıtımın hafta sonuna denk gelmesi ve bankaların kapalı olması nedeniyle bunu görevlilerimiz elden, kimlik ve imza karşılığı verecekler.” 

TOKİ konutlarının olduğu alanda bazı konutlara elektrik verildiğini, gerekli temizliklerin yapıldığını açıklayan Vali Aksoy, ilerleyen dönemde temizliği yapılan alanların elektriğinin de verileceğini söyledi. 

YEDAŞ, İKİ AY AFETZEDELERDEN ENERJİ BEDELİ ALMAYACAK 


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bugün afetin yaşandığı alanda 4 ayrı noktada yemek ikramında bulunduğunu anımsatan Aksoy, Türk Kızılayı'nın da gerekli çalışmaları yaptığını, bütün kurum ve kuruluşların çalışmalara destek verdiğini vurguladı. 

“YEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün almış olduğu kararla, özellikle afete maruz kalan konutlarımızdan iki aylık enerji bedelini almamayı kararlaştırdı” diyen Aksoy, önemli olanın vatandaşların günlük yaşamına dönecek çalışmaları yürütmek olduğunu sözlerine ekledi. 

Bir basın mensubunun, 'TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı iddialarının son dönemde sıkça gündeme geldiğini, bu konuda bir inceleme başlatıldı mı? sorusu üzerine Aksoy, “Bunu Çevre ve Şehirçilik Bakanımız kendisi de ifade etti. Bu konular incelenir, eğer bir hata bir eksiklik varsa onun gereği yapılır” diye cevapladı.






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı