Şekerci Kutlu Doğum haftasını kutlayan ve masraflarını karşılayan biziz'

Şekerci Kutlu Doğum haftasını kutlayan ve masraflarını karşılayan biziz

Kutlu Doğum haftası tüm ülkemizde ve camilerimizde dolu dolu geçmektedir. Yalnızca müftülüklerimiz değil vakıflar, dernekler ve camilerimizde kutlanmaktadır.

Şekerci “Kutlu Doğum Haftasını kutlayan ve masraflarını karşılayan biziz”

Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci “Kutlu Doğum haftası etkinliklerinde 52 bin Tl vererek okullara 32 bin Siyeri- Nebi kitabi dağıttık. Düzenlediğimiz yarışmalarda birinci, ikinci olan öğrencilerimize hediyeler verdik ve tüm masrafları biz karşıladık” diyerek açıklamalarda bulundu.

Kutlu doğum haftası tüm ülkemizde ve camilerimizde dolu dolu geçmektedir. Yalnızca müftülüklerimiz değil vakıflar, dernekler ve camilerimizde kutlanmaktadır. Müftülük olarak bizler bu haftayı değişik yerlerde kutladık. Metris cezaevinde iki defa program yaptık, Yavuz Selim camiinde kutlu doğum programının yanı sıra kutlu doğum aşı dağıttık. Yani Esenler'de birçok camiinde programlar düzenledik. Bu programlar için bazı din adamlarımızı çağırdık ve kendilerinin desteklerini aldık. Ortaokullarda ve liselerde düzenlediğimiz programlarda Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve bilgi yarışması, şiir yarışması yaptık.

Bu yarışmalarda birinci ve ikinci olan kardeşlerimize ödüllerini Kadir Topbaş' da vereceğiz. Siyeri- Nebi kitabi aldık” peygamber efendimizin hayatını ve yaşamını” anlatıyor. Bu kitaplara 52 bin Tl verdik ve 32 bin adet kitap okullara dağıttık. Tüm bu yapılanların sponsorluğunu üstlenen ve masrafını karşılayan bizleriz. Milli eğitim, Müftülük ve Belediye ile bu gece ortaklaşa yapacağımız programda ödüllerimizi ve hediyelerimizi dağıtacağız. Bu program kutlu doğum haftasının son programı olacaktır.  

Kutlu doğum haftasının manası insanlarımızın peygamberimizi anması, onun sünnetini yerine getirmesi, onun ahlakini öğrenmesi içindir. Hz. Peygamber (s.a.v.) zamanında İslam toplumları, Müslüman olmayan toplumlarla ilişkilerinde her zaman kardeşçe bir arada, birbirlerini boğazlamadan yaşayabilmişler. Bu ölçüleri belirleyen bizzat Kur’an ve Hz. Peygamberin (s.a.v.) sünnetidir. Bakınız peygamber efendimizin döneminde ayni bayrak altında ve ayni topraklarda değişik dinlere mensup insanlar kardeşçe yaşarlarken bugün bize ne oldu da birbirimizi boğazlıyoruz. Peygamberimizin sünneti ve güzel ahlakından müslümanların uzaklaşarak bu ahlaki değerleri terk etmeleri bu günlere gelmemizin başlıca sebebidir. Bu topraklarda insanlar huzur içinde, barış içinde yaşarken ve can güvenliği varken ne oldu da birbirimize düştük ve huzurumuz kaçtı” dedi.
                                



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı