Şehit Karatepe Esenleri Birleştirdi

Şehit Karatepe Esenleri Birleştirdi

Esenler Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, Vatani görevini yaptığı sırada bölücü terör örgüt tarafından Tunceli'de şehit edilen Volkan Karatepe'nin ismi, oturduğu Esenler Oruç Reis Mahalle

Şehit Karatepe Esenleri Birleştirdi
 
Esenler Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, Vatani görevini yaptığı sırada bölücü terör örgüt tarafından Tunceli'de şehit edilen Volkan Karatepe'nin ismi, oturduğu Esenler Oruç Reis Mahallesi'nin meydanında yaşayacak. Tepe meydanının ismi Şehit Volkan Karatepe Meydanı olarak değiştirildi.
 

Şehit Volkan Karatepe Meydanı'nın açılışına, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Belediye Meclis Üyeleri, AKP ve MHP İlçe Başkanları, CHP’nin iftiracı ve kumpasçı ilçe başkanı, Şehit Volkan Karatepe'nin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Tören alanında Şehit Volkan Karatepe’nin ailesi ve yakınları ayakta durmakta zorlandı, alana toplananlar duygusal anlar yaşadı.


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, açılış konuşmasında:”Bizler şahadet haberi alır almaz ailenin yanına gittik. Onlarla birlik olmaya, onların derdini dertlenmeye, onlarla birlikte hemhal olmaya, dost, kardeş olmaya gittik. Evladının kanını ve canını bu topraklar için vermiş anne babanın kardeşliği bizim kardeşliğimizin üstünde ve kardeşlik dostluğumuzun üstünde çok daha anlam ifa ettiğini düşünerek, kardeşlerimizin her dem yanında durmayı, var olmayı kendimize birinci görev addettik.

BİZDE VOLKAN KARATEPE’LER BİTMEZ… BİTMEYECEK… BİTMEYECEK
 Bu toprakların her bir santimetre karesi şehitlerimizin kanıyla kazanılmış ve özgürleştirilmiştir. Onun için şehitlerimizin bizlere emanet olarak bıraktığı bu topraklara sahip çıkmak görevimizdir. Onlar bu topraklar için hayatlarını ortaya koymuşlarsa, bizde şehit adayları olarak bu topraklar için hayatımızı ortaya her dem, her daim göstermek zorundayız. Bir diğeri ise şehitlerimizin bize bıraktığı emanet aileleridir, o aileler bizim ailemizdir. Karatepe ailesi ne zaman Volkan Karatepe’ye ihtiyaç duyarlarsa biz onların yanındayız ve hizmetindeyiz. Bu meydanın isminin Tepe meydanından Volkan Karatepe meydanına dönüşmesi gelecek nesiller içinde önemlidir.
Belediye meclis üyelerimizle oy birliği ile aldığımız karar tarihi bir karardır. Bugün bu tarihi sorumluluğu yerine getirmenin idraki içerisinde, Akif’in dediği gibiCanı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” bu toprakların çocukları olarak bütün düşmanlara, teröristlere, hainlere sesleniyorum “Ne yaparsanız yapın, bizde Volkan Karatepe’ler BİTMEZ, BİTMEYECEK… BİTMEYECEK” dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek,”Bu vatan için oğlunu yetiştiren ve bu topraklar için şehit olan Volkan Karatepe’ye Rahmet, ailesine tekrar başsağlığı diliyorum, ailemizin ellerinden öpüyorum. Bu ülkede, bu coğrafyada ayakta kalmak için birbirimize güç vermeliyiz, destek olmalıyız. Bu ülkede vatan için şehit olmak isteyen Volkan’lar, Mehmetçikler bitmez” dedi.
 
“BÜYÜK MEZARLARIN ÜSTÜNDE BÜYÜK VATANLAR VARDIR”
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin,”Bizler kamu görevlileri olarak şehit ailelerinin birer evlatlarıyız. Şehitlerimizin aileleri bizlere birer emanettir. Şehidimizin ailesi bizim kaymakamlığın bir personelidir, mesai arkadaşımız olan anne bize emanettir. Dolaysıyla ben Karatepe ailesinin bir mensubuyum. Volkan Karatepe gibi yiğitlerimiz var oldukça, biz bu topraklarda özgürce yaşayacağız, memleketimizi iyiye taşıyacağız. Böyle diyor merhum Nureddin Topçu. “Büyük mezarların üstünde büyük vatanlar vardır. Büyük ölüleri olmayan milletler ebedî olamazlar” ne mutlu bize ki büyük ölülerimiz var! İnsan kalabalıklarına millet denmez, millet olabilmek için ortak yaşam tasavvuru, ortak gelecek tasavvuru gerekir, bunun için fedakârlık yapmaktan geri durmayan mensuplar gerekir. Biz o fedakarlığı yapan milletiz. Bu meydana bu güzel ve anlamlı ismi veren Belediye başkanına, meclis üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.