"Seçim kanununda değişiklik AKP'yi kurtaramayacak"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Mecliste yaptığı açıklamada seçim kanununda yapılacak değişikliklerin AKP’yi kurtaramayacağını söyledi. Buna rağmen Türkiye’de seçimlerin antidemokratik olduğunu dile

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gündemi değerlendirdi. Baş’ın konuşmasında ana başlıkları ülkedeki ekonomik durum, AKP’nin Meclis’e getirdiği yargı paketi ve seçim kanunundaki değişiklikler oluşturdu.
TİP Genel Başkanı’nın açıklamaları şöyle:

Her basın toplantımızda ekonomiden söz ediyoruz. Çünkü zam haberi almadığımız bir gün yok. İşçisi, köylüsü, emeklisi, esnafı sokakta, çarşıda, pazarda, otobüste hemen her yerde en çok ekonomik durum konuşulurken başka türlüsü de pek mümkün olmuyor.
Üstelik bu her geçen gün kötüye giden tablo insanlarımızın kaygılarını artırırken umutsuzluğu yaygınlaştırıyor. AKP’nin bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük insanların umutlarını yok etmesidir.

Açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten ve pahalılıktan söz ediyoruz. Milyonlarca insan insanlık dışı koşullarda yaşamaya çalışıyor, en az bunun kadar önemli bir diğer başlık düne kadar görece bir gelecek hayali kurabilen örneğin üniversite mezunu, genç çalışanların her geçen gün artan zorluklar karşısında ciddi zorluklarla boğuşmak zorunda kalması.

Böyle devam ettiği sürece bugün görece iyi maaş aldığını ve gelecek için hayaller kuran milyonlarca insan çok kısa bir süre sonra açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayanlar kervanına katılacak. Tüm ülkeyi saracak büyük bir tehlikeden söz ettiğimizin özellikle altını çizmek istiyorum.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli