Sayın Erdoğan Senden Büyük Millet Var, Senden Büyük Allah Var'

Sayın Erdoğan Senden Büyük Millet Var, Senden Büyük Allah Var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin gurup toplantısında: İktidar, yine her zamanki gibi: Durmak yok, saçmalamaya devam… 30 yıldır, dolar karşısında değer kaybetmeyen Japon Yeni’yle, beyin yakan kıyaslamalar

Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Milletimiz Denizli’den ‘Mağrur olma Sayın Erdoğan senden büyük millet var, senden büyük Allah var’ dedi. Denizli’deki kalabalığı gören bazı iktidar mensuplarını kaşıntı tutmuş. Dedikodu sıraları oluşmuş, panik rüzgarları Beştepe koridorlarında esmeye başlamış. Biz milletimizin arasındayız. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmıyoruz. Milletimiz de bu gayreti görüyor bizimle yürüyor. Dedikoducu iktidara sözüm şudur ‘Nazar etme ne olur çalış senin de olur’

“CEBİMİZDEN FAZLADAN 320 MİLYAR LİRA ÇIKTI”

Değerli milletvekilleri; Geçen hafta, bu kürsüden konuşurken, dolar 10 lira 43 kuruştu. Bu sabah, 13 lira. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir hafta içinde, dış borcumuz, 1 trilyon 180 milyar lira arttı demek. Hani şu bol garantili projeler var ya, hani o beş müteahhidin kasaları var ya, işte o kasalara, 420 milyar lira daha girdi demek.

Kendisi bu sıralar, yurtdışında turistik faaliyetler peşinde ama Damat Bakan’ın, geçen yıl ülkemizi içeriye, dolar ve altın cinsinden borçlandıran, akıl dolu stratejik hamlesinin sonuçları, bugün maalesef karşımızda. Çünkü, Damat Bakan’ın olağanüstü vizyonu sağ olsun, bu artış, aynı zamanda, cebimizden fazladan 320 milyar lira çıkması demek. Yani sadece bir hafta içinde, Türkiye’nin borcu, 1 trilyon 920 milyar lira arttı demek. 83 milyon vatandaşımızın, her birinin cebinden, 8 asgari ücret kadar para çıktı demek. Bu arkadaşlar pek oralı değil ama, sadece 1 hafta içinde, geçen sene alın terimizle, çalışarak, üreterek kazandığımız milli gelirimizin, 3’te birini, borç olarak geri verdik demek.
Sayın Erdoğan; Sen Saçmalıyorsun, Olan, Memlekete Oluyor
Daha dün meclis grubumuz, genel görüşme talebinde bulundu. Dedik ki; “Döviz kurlarında meydana gelen ani artışın nedenlerinin belirlensin. Bu nedenler, ivedilikle engellensin, ve oluşturduğu tahribat giderilsin.” Siz ne yaptınız? Ortağınla el ele verip, reddettiniz. Yani, “Biz durumdan gayet memnunuz, bize göre ortada bir problem yok.” dediniz.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı