Savunma: Faşizme karşı omuz omuza'

Savunma: Faşizme karşı omuz omuza

Saray-AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'na ve baro seçim sistemine yönelik giriştiği müdahaleye karşı "Savunma Yürüyüşü" başlatan baro başkanları Ankara girişinde saldırıya uğradı.

Baroların yanında yer almayan, ortalıkda gözükmeyen muhalefet Milletvekillerine, muhalefet partilerin avukatlarına, CHP örgütlerine vatandaşlar tepkili….

Yürüyüşe destek ve saldırıyı protesto için İstanbul Barosu önünde toplanan yüzlerce avukat "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Avukatla burada oturma eylemi düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya doğru savunma yürüyüşü başlatan baro başkanlarına Ankara’nın girişinde polis saldırısı gerçekleşti. Polis tarafından engellenen baro başkanları kent girişinde oturma eylemi yaptı.


Burada yine muhalefet partileri yoklardı…
İstanbul Barosu da AKP’nin bu tavrını protesto etmek amacıyla baro önüne toplanma çağrısı yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Barosu’nun önünde toplanan avukatlar caddeye taştı. Avukatlar burada oturma eylemi yaptı.
 


İstanbul Barosu #Savunma

Biz bu ülkenin Baroları, avukatları olarak Anayasal haklarımızı kullanarak yürüyüşümüzü yaptık. Ankara’ya, kendi başkentimize alınmamak için polis müdahalesiyle karşılaştık. Bize bu hukuksuzlukları yaşatanlar bunun hesabını verirken yine bize ihtiyaç duyacak! 
 

#SavunmaDurdurulamaz
 
İstanbul Barosu olarak meslektaşlarımızla Baro binamızın önündeyiz.
#SavunmaDurdurulamaz

 

  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli