Savcı Kiraz kütüphanesi açıldı

Savcı Kiraz kütüphanesi açıldı

Esenler Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan ve şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği kütüphane, şehit savcının babasının da katılımıyla açıldı.


 Esenler Trabzonlular Derneği’nin katkılarıyla Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphaneye, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi verildi.
 
Kütüphanenin açılış töreni, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde yapıldı. Törene; Eski Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, şehit savcının babası Hakkı Kiraz, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, şehit Mehmet Selim Kiraz'ın isminin Esenler'deki bir kütüphaneye verilmesinin çok önemli olduğunu kaydederek, "İnşallah bu kütüphanemizde vatanını, milletini seven Mehmet Selim Kiraz gibi savcılarımız, başsavcılarımız yetişir" dedi.
 
BABA KİRAZ: EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Şehit Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini dualarla kestiler. Oğlunun anısına açılan kütüphanede konuşan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, "Keşke bize de silah verseler de şu teröre karşı savaşın deseler. Bunlar çok iyi bilsinler ki, emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye büyük bir devlet, milleti de büyük bir millet" diye konuştu.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı