Savaş DedeRaina olmayın'yani hayvan sürüsü olmayın

Savaş DedeRaina olmayın

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cem-evi (PSAK)Şube Başkanı Hüseyin Acaray başkanlığında dernek merkezinde gerçekleşen Hızır lokmasına Esenler halkının yanı sıra siyasi parti temsilcileri yoğun katılım g&oum

Savaş Dede“Raina olmayın”yani hayvan sürüsü olmayın
 
Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cem-evi (PSAK)Şube Başkanı Hüseyin Acaray başkanlığında dernek merkezinde gerçekleşen Hızır lokmasına Esenler halkının yanı sıra siyasi parti temsilcileri yoğun katılım gösterdi.
 
Hızır lokmasına katılım yoğundu. CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, CHP Esenler İlçe yönetim kurul üyeleri,sivil toplum örgüt kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
 
Hızır lokmasında katılımcılara uzun bir konuşma yapan Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cem-evi dedelerinden Savaş Başpınar: “Aleviler yüzyıllardır Hazreti Hızır aşkına, Allah rızasına oruçlarını tutarlar ve oruçtan sonra kurbanlarını keserler. Ayırım yapmadan cümle alemle o lokmalarını paylaşırlar. Birliklerini, dirliklerini korurlar, küskünlükler varsa onları barıştırırlar. Hak ibadetlerin çeşitli olmasını isterken bugün birileri çıkıyor çeşitsizlik yapmaya çalışıyor. Birileri cumhuriyetimizi ortadan kaldırmaya çalışıyor, bizler bu anlayışta olanlara asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet ülkemizin, dinimizin ve her şeyin teminatıdır. Bu ülkede kardeşçe yaşamak ve kardeşçe baylaşmak inancı, mezhebi ne olursa olsun herkesin en temel hakkıdır. Biz Aleviler olarak bu haklardan yararlanmak istiyoruz ve inkârcı politikalara karşı çıkıyoruz. İnsanların ayrıştırılmasına ve ötekileştirilmesine sessiz kalamayız. Biz haklı taleplerimizi yalnızca kendimiz için değil tüm inanc gurupları içinde ayni hakkaniyet ölçülerinde istiyoruz ve eşit yurttaşlık bilincinin egemen olması da talebimizdir.


 
“Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz şeytandır”
 Bakınız bir hadis şöyle diyor, “komşun açken sen tok yatamazsın” Bu gün Ülkeyi yönetenler bu hadislerden ders almamışlar, kendileri varlık içinde yaşarken halkın açlık ve yoksulluğunu hatta makam ve mevki açlığını görmezden gelerek allaha şirk koşuyorlar, bu da dini inkar etmektir. BU gün İktidar gücünü eline geçirenlerin sabah kahvaltılarında kuş sütü dahi eksik değilken çöpten yiyecek toplayan, bir dilim ekmeğe muhtaç olanları görmeyenlerin vicdanlarının köreldiğini görüyoruz. Biz haksızlıklar karşısında Alevi canlar olarak susmuyoruz susanlar dilsiz şeytandır.


 
“Raina olmayın”yani hayvan sürüsü olmayın
Kuran da size bir sureden örnek vereyim “Raina olmayın”yani hayvan sürüsü olmayın diyor. Allah insana akıl vermiştir salt akıl bir işe yaramaz akılın yanında da vicdan olması lazım. Vicdanı olmayan bir insan, hakimi olmayan mahkemeye benzer. Bakınız bu gün kafa kesen canilerde de akıl var ama onlarda vicdan yok! İşte Kuran diyor ki hayvan sürüsü olmayın. Biz haklı taleplerimizi sonuna kadar arayacağız gerçekten hakkımız olduğu halde hakkımızı gasp edenler şunu iyi bilsinler biz hakkımızı kimseye yedirmeyiz! Bu tür insanlar Maun suresini açsın okusunlar. Bu gün toplumu öyle bir duruma getirdiler ki Peygamberin Dininden uzaklaşarak cahiliye dönemini topluma yaşatıyorlar. Bu yaşananları üzülerek seyrediyoruz”dedi.


 
HIZIR AYI NEDİR?
Hızır Aleyhisselam, Hz. Musa zamanında yaşamış. Ab-ı hayat (ölmezlik suyunu) içerek ölümsüzlüğe erişmiş. Kendisine Allah tarafından batın ilmi (ledün ilmi) verilerek Hz. Musa’yı eğitmekle görevlendirilmiş, tasavvuf ehli tarafından gerçek bilgiye sahip olmuş yetkin insanın (insan-ı kâmil) simgesi sayılmış. Halk arasında dar zamanlarda imdadına yetiştiğine inanılan bir peygamber veya erendir.Hızır Orucu (13-14-15 Şubat) ve Hz. Hızır
 
 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli