Şaşırmadık, Yetmez Ama Evet'çiydiler

Şaşırmadık, Yetmez Ama Evet

Günlerden beri kamuoyunu meşgul eden Ak Parti Has Parti bütünleşmesi bu gün Başbakan Erdoğan’ın Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşla yaptığı görüşmeyle resmiyete kavuştu.

Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

Şaşırmadık, Yetmez Ama “Evet”çiydiler

Günlerden beri kamuoyunu meşgul eden Ak Parti Has Parti bütünleşmesi bu gün Başbakan Erdoğan’ın Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşla yaptığı görüşmeyle resmiyete kavuştu.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Esenler Has Parti İlçe Başkanı Burhan Kocaman gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
Burhan Kocaman gazetemizin sorularını cevaplayarak yaklaşık bir haftadan beri süren Ak Parti Has Parti Bütünleşmesi konusunda böyle bir bütünlük olursa genel başkanım ne derse onu yaparım dedi.

Kocaman “bu süreç yaklaşık bir haftadan önce Ak Partinin MYK toplantısında başbakanımız tarafında gündeme getirildi. Böylece bu süreç başlamış oldu ama genel başkanımıza resmi olarak gelen bir teklif yoktu. Bu gün itibarıyla genel başkanımız başbakanımızın daveti üzerine sayın başbakanı köşkünde ziyaret ederek bir görüşme yaptı sonrasında ise basın açıklamasında Ak Parti ve Has Partini birleşmesi konusunda resmi bir teklif aldığını ve bunu da yetkili organlarımızla görüştükten sonra değerlendireceklerini belirtti.




Daha sonra ise Has Parti genel idare kurulu bugün olağan üstü bir kararla toplandı. Yaklaşık iki saat süren bir görüşmenin ardından genel merkezden yapılan açıklama biz bunu teşkilatlarımızla görüşeceğiz bir karara vararak açıklamada bulunacağız denildi. Bizde başkanlık makamında fazla bir bilgiye sahip değiliz sadece basında edindiğimiz bilgiyleyiz bunun dışında her hangi bir bilgiye sahip değiliz dedi.

Sizin düşünceniz nedir bu konuda sorusu üzerine kocaman “bizde ilçe teşkilatlarımızı toplayarak yapılan teklifi değerlendireceğiz. Has parti kısa bir sürede teşkilatlarını tamamlamış hızlı bir şekilde kimse giremez derken seçimlere yetişmiş bir siyasi parti seçimlerde azda olsa kusa sürede 328 bin oy almış bir siyasi parti. Partimize oy vermiş insanlarında gönüllerini kırmadan onlarında görüşlerini alarak bir karara varılacağı inancındayım diye konuştu.

Burhan Kocaman “Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş Beyle 1999 yılından beri beraber olduğumuz bir büyüğümüz. Genel başkanımızın bize vereceği talimat doğrultusunda hareket edeceğiz ne derse onu yapacağız”.
Konuşmasının sonunda Kocaman Genel başkanımız benimle ilgili ne derse ben bu doğrultuda hareket edeceğim. Numan Bey geç derse geçerim diye konuştu. Kocaman “Ak Partiye geçsem dahi doğru söylemekten vazgeçmeyeceğim daha öncede iktidardaydık doğrulardan vazgeçmedim şimdide vazgeçmem. Böyle bir süreç olursa şayet orada bir yanlış gördüğüm takdirde yanlışa yanlış derim.
Yaptığımız muhalefet şahsa yönelik değildi birilerini karalama değildi. Toplum menfaatine olan şeyleri biz dile getirdik ve yanlışları eleştirdik yanlışların her zaman karşısında olacağız ” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli