Sarıgül'den Esenler'e Çıkarma!

Sarıgül

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül liderlik araştırması sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ı yakaladığını belirtti.


Haber/Musa Bazin

Sarıgül’den Esenlere Çıkarma!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül liderlik araştırması sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ı yakaladığını belirtti.

Esenler’de esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Mustafa Sarıgül, Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda partililer ve vatandaşlara seslendi. Gündemdeki önemli konulara da değinen Sarıgül, “Bizim için olay şudur; adalet ve polis, emniyet ve adalet. Senin adaletin benim adaletim olmaz. Senin savcın benim savcım olmaz. Soruşturma esnasında iken bir emniyet müdürümüzü, bir savcımızı görevden alamazsınız. Hizmet yolunda bismillah diyerek yolunda ilerleyenleri, hizmet yapanları yaptıkları hizmetten dolayı Allah razı olsun demek lazım. Hizmet yaparken yanlışları görüyorsa, hizmet yaparken tüyü bitmemiş yetimin hakkını engelleyenleri görüyorsa, onlarla ilgili soruşturma açıyorsa, seni o saatte; ‘ben seni görevden alıyorum’ diyorsanız o zaman şu soruyu sormak lazım. Bugün iktidar olanlar yarın muhalefete düştüğü zaman kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa polisimize karşı, savcımıza karşı, vatandaşlarımıza karşı da aynı şekilde davranması gerek” dedi.

"Hiçbir Başbakan..."

Daha önce hiçbir iktidar döneminde bukadar görevden almaların yaşanmadığını da belirten Sarıgül, “Allah gani gani rahmet eylesin. Bu ülke rahmetli Erbakan hocanın başbakanlığını gördü, Ecevit’in, Özal’ın ve Demirel’in başbakanlığı da gördü ama hiçbir Başbakan bir gecede 18 ilin emniyet müdürünü görevlerinden almadı, bir gecede 2 bin emniyet mensubumuzu tayin etmedi. Geçmişte bir savcı görevden alındığı zaman kıyamet kopardı, şimdi kimse cep telefonlarıyla bile görüşemiyor, birbirleriyle sohbet edemiyor, tam olarak bir korku imparatorluğu hakim olmuş vaziyettedir. Ve iktidar diyor ki ben yurttaşlarımın yüzde ellisini evde tutamıyorum. Yani ne demek istiyor, yüzde ellisi de dışarı çıksın Allah korusun kardeş kavgası olsun. Biz böyle bir şeyi arzu etmiyoruz” dedi.

Sarıgül: "Hata Yaptım"

Aday olmakla hata yaptığını belirterek hükümete göndermede bulunan Sarıgül, “Ama Sarıgül hata yaptı. Sarıgül Şişli’de kalsaydı problem yoktu. Hiçbir problem yok, ne TMSF var, ne öbürü var, ne ıncığı var ne cıncığı var, ne de boncuğu var. Çünkü her şeyi hesapladılar değişimi hesaplayamadılar, değişimi hesaplayamadılar” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kendisi hakkında hiçbir soruşturmanın olmadığını belirten M Sarıgül, “Şuanda Sarıgül ile ilgili hiçbir soruşturma yok. Ama ne olacak, bugün ki bir gazetede bir liderlik araştırmasında Sarıgül Başbakanı yakalamış. Şimdi yüzde 44 sayın başbakan yüzde 40 Sarıgül, arada 4 puan fark kalmış. Siz biraz daha çalışırsanız bu açığı kapatacağız” ifadelerini bulundu.

Başkan Sarıgül, burada yaptığı konuşmasının ardından Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı ziyaret etti.Ziyaret esnasında Oda Başkanlığı'na yeni seçilen Şükrü Şahin’i kutlayarak, "siz hiçbir zaman güçlüden yana değil haklıdan yana olun" dedi.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli