Sanatçı Oğul, engelli olmak engel değildir

Sanatçı Oğul, engelli olmak engel değildir

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunmaya çalışan Esenler’in tek bedensel engelli sanatçısı Mustafa Oğul, sahnelere çıkıp türkü söylemek istiyorum, çünkü sahneler benim yaş

Sanatçı Oğul, engelli olmak engel değildir

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunmaya çalışan Esenler’in tek bedensel engelli sanatçısı Mustafa Oğul, "Sahnelere çıkıp türkü söylemek istiyorum, çünkü sahneler benim yaşamım nefes altığım yerlerdir." dedi.

Esenler halkına seslenen bedensel engelli ses sanatçısı Oğul, "Beni düğünlerde, kına gecelerinde ve diğer eğlencelerde çağırmalarını bekliyorum" diyerek şöyle konuştu:

“Esenler’in tek bedensel engelli ses sanatçısıyım. Yaklaşık 25 yıldır Esenler’de yaşıyorum. Bir önceki Kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu zaman zaman beni yapılan konserlere davet eder ve sahneye çıkmamı sağlardı. Sağ olsun onun sayesinde Esenler ve Türkiye beni tanıdı. Böylece bazı televizyon programlarına davet edildim. Her gittiğim programda azmime ve sesime hayran kaldığını söyleyenler oldu. Hatta bazı sanatçılar sen bu azmin ve yürekli davranışın herkese örnek olmalıdır, 
sen aslında engelleri aşarak engelli kardeşlerine cesaret veriyorsun diyorlar. Bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor.

Esenler’de yapılan organizasyonlarda bize sahne programlarımızda yardımcı olan Esenler Belediye Başkanımız Sayın Tevfik Göksu’ya çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bizlerle yakından ilgilenen Sayın Kaymakamımız Yüksel Ünal Bey’e de teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bayram Ercan Beyin sayesinde Esenler’deki rehabilitasyon merkezleri bize sponsor oldu ve konser verdik. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı düzenleyen ESDEF’in Kadın Kolları beni sahneye çıkarttılar ve ben de söylediğim türkülerle misafirlere unutulmaz bir müzik ziyafeti çektim.

Açıkça söylemek gerekirse işte böyle organizasyonlarda sahne alınca göğsümü gere gere aileme ve arkadaşlarıma yaşadığım mutluluğu anlatıyorum ve onlar da benimle gurur duyuyorlar. Sizlerin aracılığınızla Esenler’deki herkese sesleniyorum; bir organizasyon yaparken beni unutmayın. Çünkü her sahneye çıkmak bana hayat veriyor, moral oluyor.”



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli