Sanat ''Beşiktaş sokaklarına'' taşınacak

Sanat

"Beşiktaş Belediyesi 1. Uluslararası Sanat Günleri" coşkuyla başladı. 1. Uluslararası Sanat Günleri, 28 Eylül'de sona erecek. Festival süresince sanat ''Beşiktaş sokaklarına'' taşınacak.

Sanat ''Beşiktaş sokaklarına'' taşınacak
 
 
"Beşiktaş Belediyesi 1. Uluslararası Sanat Günleri" coşkuyla başladı. 1. Uluslararası Sanat Günleri, 28 Eylül'de sona erecek. Festival süresince sanat ''Beşiktaş sokaklarına'' taşınacak.
 

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen sanat günleri başlangıç etkinliğinde, dans performansları, pandomim ve jonglör gösterileri, Anadolu Ateşi Davul Şovu, konserler ve sergiler yer aldı.

Arzumuz, “halkımızla sanatı buluşturmak ve bu sahil hattını sanat galerisi haline getirmek"
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, festivalin açılış etkinliğinde Beşiktaş Demokrasi meydanı’ndan Ortaköy'e kadar yürüyeceklerini belirterek, "Bizim arzumuz, Türkiye'nin en güzel noktalarından, İstanbul'un kalbi olan Beşiktaş'ın sahil hattında halkımızla sanatı buluşturmak ve bu sahil hattını sanat galerisi haline getirmek" dedi. Sahil hattını Dolmabahçe Sarayı'ndan Ortaköy'e kadar açık bir sanat galerisi haline getirmeyi planladıklarını vurgulayan Hazinedar, etkinliklerin bir hafta boyunca süreceğini, ulusal ve uluslararası ressamların sokaklarda insanları resmedeceğini, bu eserlerin daha sonra Beşiktaş Belediyesi'ne kalacağını dile getirdi. Hazinedar, "Bütün Beşiktaşlıları ve İstanbulluları etkinliklerimize davet ediyoruz. Etkinliklerimize katılımları bizi de mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.

Hazinedar'ın açıklamalarından sonra, festival boyunca performans sergileyecek gruplar ve katılımcılar, kortej eşliğinde Ortaköy Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da devam eden etkinlikler kapsamında çeşiti gösteriler sunuldu. Ardından Karadeniz rock grubu Entu ve Koralİstanbul 3 din grubu Uluslararası Sanat Günleri'nin açılış gününde Ortaköy Meydanı'nda sahne aldı.

Katılımcılarına "Dünyanın her yerinden tanınmış ressamlar, Paris sokak ressamları, müzisyenler, dansçılar, pandomim sanatçıları, film gösterimleri ve fotoğraf sergileri ile sanatı yeniden keşfetme" fırsatı sunan 1. Uluslararası Sanat Günleri, 28 Eylül'de sona erecek. Festival süresince sanat ''Beşiktaş sokaklarına'' taşınacak.

Bir hafta boyunca sürecek festival boyunca, Beşiktaş Köyiçi, Bebek Parkı, Ortaköy Meydanı ve Levent Meydanı’nda resim, fotoğraf gibi sanat eserleri sergilenecek. Yurtiçi ve yurtdışından 70 ressam da Beşiktaş sokaklarını resmedecek. Ayrıca, Türk Sineması'nın 100. yılı nedeniyle 100 Film Afiş Sergisi açılacak ve barış temalı filmler gösterilecek. 

 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli