Salıcı: Sayın Topbaş'ın göstermelik başkanlığı sona ermiştir."

Salıcı: Sayın Topbaş

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Sayın Kadir Topbaş’ın göstermelik başkanlığı sona ermiştir. Sayın Topbaş, derhal istifa etmeli ve o makamı boşaltmalıdır” dedi.


HaberMerkezi

Salıcı: Sayın Topbaş’ın göstermelik başkanlığı sona ermiştir."

İSTANBUL (ANKA) - CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Sayın Kadir Topbaş’ın göstermelik başkanlığı sona ermiştir. Sayın Topbaş, derhal istifa etmeli ve o makamı boşaltmalıdır” dedi.

Salıcı yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası’nın AVM ve rezidans olarak hizmet vereceği açıklamasının, İstanbul’da bir Büyükşehir belediye başkanı olmadığının da itirafı olduğunu ifade etti.

BELEDİYENİN SİTESİNDE O AÇIKLAMA DURUYOR: “ORADA AVM YOK”

Bundan bir yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bir televizyon programında, kışlanın AVM olmasının söz konusu olmadığını söylediğini belirten Salıcı, Topbaş’ın bu açıklamalarının belediye başkanlığının resmi internet sitesine de girildiğini ve hala orada durduğunu kaydetti. Salıcı, Topbaş’ın belediyenin resmi internet sitesinde de yer alan açıklamasında, “Taksim Kışlası’nın fonksiyonu ne olacak diye sorarsanız… Oranın alt katında kafeleriyle, sanat galerileriyle çok önemli bir kültür sanat merkezi haline getirileceğini düşünürseniz konu daha iyi anlaşılır. Tekrar net olarak söylüyorum; orada AVM yok” dediğini anımsattı.

Salıcı, “Buradan çıkan sonuç şudur, ya Sayın Topbaş kendi partisi AKP’nin Taksim üzerindeki planlarından bihaberdir ya da Sayın Topbaş baştan beri planlardan haberdardır ve kamuoyunun gözünün içine baka baka yalan söylemektedir. Her iki durum da İstanbul ve İstanbullu için vahimdir. Bu durum, İstanbul’un kimlerin eline kaldığının açık göstergesidir. Sayın Kadir Topbaş’ın göstermelik başkanlığı sona ermiştir. Sayın Topbaş, derhal istifa etmeli ve o makamı boşaltmalıdır. CHP olarak artık İstanbul’a, İstanbulluya ve tarihe mal olmuş Gezi Parkı’nı AKP’nin rant anlayışına, Başbakan’ın hırslarına ve AVM’lere terk etmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli