Şalcı: Bir ülkede ahlak olmayınca akılda olmaz!

Şalcı: Bir ülkede ahlak olmayınca akılda olmaz!

İYİ Parti İstanbul 2. Bölge teşkilat başkanı Abdullah Şalcı, Esenler iyi parti İlçe Başkanı Ömer Kara’yı ziyaret eti. Gelecek partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan’ında bulunduğu ortamda yaşanan

  • İYİ Parti İstanbul 2. Bölge teşkilat başkanı Abdullah Şalcı: Atatürk, "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diyerek Türk milletine, gencine, yaşlısına özgüven ve umut verdi. Ama AKP bu millete hiç birşey vermediği gibi insanların hürriyetini kısıtladı. AKP demokrasiyi katletti, adaletsizlik yaptı, toplumu senden benden diye ayrıştırdı. Ulu önderimizin ne kadar değerli bir lider olduğunu bu, millet AKP iktidarı döneminde daha iyi anlamış oldu. AKP ve onun genel başkanı Erdoğan bu millete İşsizlik verdi, Umutsuzluk verdi.

“YARIN VE SONRASINDA BİR TAKIM TEŞEBBÜSLERİN DAHA OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Abdullah Şalcı: Yarın Ekrem İmamoğlu’nun duruşması var. Bakınız yarın ne olacak veya diğer gün ne olacak diye bir karamsarlığım, bir endişem yok. Ancak yarın yapılacak duruşmada bir ceza verilecek diye düşüncem var. Bir ülkede ve ülke yönetiminde ahlak olmayınca akılda olmaz, bu işler yarınla sınırlı olmayacak çünkü ülke demokrasiyle yönetilmiyor, adaletli bir yönetime herkes hasret. Yarın ve sonrasında bir takım teşebbüslerin daha olabileceğini düşünüyorum ama Türkiye insanı bir şeyi demekte ve anlamakta zorluk çekiyor. Bağnazlık din üzerine yapılıyor, yapılmamalı, bağnazlık toplumun farklı kesimlerinde, farklı yapılarında yapılabilir. Akademisyen bağnazlık olabilir. Atatürk adına bağnazlık olabilir, inadına olabilir.
Bakınız birbirini anlamama bağnazlığı hastalığı inatla devam ediyor. Her şeye rağmen cumhuriyetimizin yetiştirdiği, toplumun değişik kesitlerini, farklı siyasi görüşlerini bir araya getiren siyasi akıl tüm bu bağnazlıklara karşı mücadeleye devam ediyor ve başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bu durum her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına da gelmesin ama son çare 6’lı masanın ortaya koyduğu ve çizdiği yol olduğunu anlayan AKP’liler her türlü adaletsizliklerini yapıyorlar. Bunun adı korkmaktır, 6’lı masadan belli ki çok korkuyorlar.

“AKP ULU ÖNDERİMİZİN, VATAN, MİLLET, YURT VE HÜRRİYET SÖYLEMLERİNİ KAVRAYAMAMIŞ"
  • Vatandaşlarımız sokaklarda ve mahallelerinde Türkçe konuşan insan arar oldu. Alan çalışmasında karşılaştığım, bir doğulu vatandaşımız yıllarca Kürtçe duymanın özlemini çekerken şimdilerde Türkçe konuşmanın özlemini bize yaşattılar” dedi. Ben cezaevlerinde yıllarca inkılap tarihi dersleri anlattım, şimdi kendi kendime düşünüyorum ve Atatürk’ü en iyi AKP anlatıyor yanı Atatürk bu millete hürriyeti verdi ama AKP insanların hürriyetini kısıtlayarak, demokrasiyi katlederek, adaletsizlik yaparak ulu önderimizin ne kadar değerli olduğunu bu millet AKP iktidarı döneminde anlamış oldu. AKP 20 yıllık döneminde Tüm yurttaşları bu değerlere hasret bıraktı. Hürriyet su, hava, güneş, toprak ve nefes almak kadar önemlidir. Cezaevine düşebilirsin veya Allah göstermesin millet olarak hürriyetini kaybettiğinde bu değerin ne kadar büyük olduğunu o zaman anlarsın. AKP ulu önderimizin, vatan, millet, yurt ve hürriyet söylemlerini kavrayamadığı için insanların özgürlüklerini ortadan kaldıran bir zihniyetle vatandaşlarımıza baskı kuruyor.

Demokrasi zor bir rejim şeklidir, demokrasi prensipler ve kurallar rejimidir. Demokrasiyi yürütmek ve yaşatma zordur ama insanı mutlu yapan ve huzur içinde yaşatan bir rejimdir. Diktatörlükler ise yönetenler için kolay yönetilenler için zülümdür, keskin kuralları vardır ama çok az bir azınlık mutlu, gerisi ise mutsuz yaşar. Yönetimler çok baskıcı olursa o yönetimler ve yöneticiler faşizme gider ama bireylerde konulan kurallara uymazsa bu da anarşiyi yaratır” dedi.
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli