Saklı Cennet İDA - Külcüler Koç Termal

Saklı Cennet İDA  - Külcüler Koç Termal

Bir yüzü Balıkesir'e, Altınoluğa bakan diğer yüzü Bayramiç’e bakan, mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kaz dağları, şelaleleri ile ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyo

Saklı Cennet İDA  - Külcüler Koç Termal

 
Bir yüzü Balıkesir’e, Altınoluğa bakan diğer yüzü Bayramiç’e bakan, mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kazdağları, şelaleleri ile ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor. Bayramiç den yola çıkanlar Kaz dağları’nın eteğindeki Külcüler kaplıcaları Koç Termal tesislerinde kısa bir moladan sonra, 12 kmilerleyen yoldan sonra, Ayazma mesire yerine vardıklarında suyun bolluğu ve şelalelerin altında  oluşan manzarayı gördüklerinde adeta bir cennette olduklarını zannediyorlar.
 
Kaz dağları mitolojik çağlardan günümüze o asil,heybetli, dimdik duruşuyla insanoğlunun derdinederman olmaya devam ediyor. Gürül gürül akan suları ile toprak anaya can, insanoğluna ise nimetler sunuyor, yeşili ile ormanı ile, doğaya yaydığı bol oksijeni ile hayatlara hayat, yaşamlara yaşam katıyor.


 
Tanrıların, Tanrıçaların kıyası ye rekabet ettiği yer
Kaz dağları’nda bulunan Ayazma mesire yeri, Tanrıların, Tanrıçaların kıyası ye rekabet ettiği yarıştığı yerdir, dağın ismi ise mitolojide İDA dır. Doğa sevenlerin ve turistlerin sıkça ziyaret ettiği  İDA’ya vardığınızda birkaç çarpık cürpük kulübe ile karşılaşırsınız, ormanın içlerine doğru gezdiğinizde insan oğlunun nankörlüğünü, düşmanlığını görürsünüz. Piknikçilerin her yerde olduğu gibi burada da çevreyi aynı anlayışta kirlettiğini görürsünüz.
 
İDA’nın, Ayazmanın hikayesi ise heyecanlı, burada Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı söylenir ve bir güzellik uğruna dönen dolapların, dalaverelerin yanı sıra çağımıza kadar uzanan rüşvetin buradan icat edildiğini görmüş olursunuz. Bugünde sanki birilerinin vereceği rüşvetle buranın Turizme açılarak tanıtılması bekleniyor.
 
Girişimcilerin kendi imkanları ile yaptıkları 2-3 konaklama tesisin olduğu Bayramiç’te bu tesislerde devletin kendilerine destek olmasını bekliyor. Bayramiç’in Külcüler köyü diğer köylere göre biraz daha şanslı. Buraya genç bir girişimci Halil Koç büyük rakamlar harcayarak bir turistik termal tesis açtı. Tesis hakkında yaptığımız söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.
 



Kaplıcamızın insan sağlığı üzerine yararlı etkileri  var
Koç”Büyük zorluklarla ve ekonomik sıkıntılarla bu tesisi hizmete açtım. Ailece, eşim ve çocuklarımla birlikte çalışarak bugün bu gördüğünüz tesisi işler hale getirerek hizmete açtık. . Buraya işletme ruhsatı ve tesis ruhsatı alabilmek için çok uğraştım. İstanbul Üniversitesinde tüm tetkikleri ve tahlilleri yaptırarak kaplıcamızın insan sağlığı üzerine büyük yararlı etkileri olduğuna dair olumlu raporlar aldım. Benim için sağlık ve insan söz konusu olunca hiçbir ekonomik riskin önemi yoktur. Aslında bu kaplıcanın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Buraya geldiğimde kendi kaderine terk edilmiş bir yerle karşılaştım. Uzun uğraşlar ve büyük masraflar sonucu insanlarımızın rahat ve ucuza dinleneceği, tatil yapabileceği ve sağlık sorunlarına çözüm bulabileceği modern, turistik bir tesis haline getirmek için emek sarf ettim.
 
Tesislerimizde hizmette sınır yok
Ramazan ayında müşterilerimize özel kampanya uygulayacağız. Tesisimizde üç öğün yemek vermekteyiz. Yemek saati uygulamamız yoktur. Müşterilerimiz diledikleri zaman diledikleri yemeği servis olarak alabilirler.Tesisimizde doğal çıkışlı termal suyumuzun sıcaklığı 34,5 – 37,5 derece arasındadır.
Ayrıca her yaşta ve özellikle de ileri yaşlılıkta genel sağlık durumunun desteklenmesinde, kaplıca tedavilerinde özellikle banyo ve içme kürleri şeklinde kullanım potansiyeli vardır.


Yaptırdığımız testler sonucunda kaplıcamızın başlıca bu rahatsızlıklara iyi geldiği onayını alarak hizmet sunabilmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.  


      Romatizmalı Hastalıklar
-Ankilozan spondidit, romatoit artrit, gut(damla) gibi iltihabi romatizmalı hastalıklar.
 
-Boyun, bel, kalça, diz kireçlenmeleri, bel ve boyun fıtıkları gibi dejeneratif romatizmalı hasatlıklar.
 
-Fibromiyalji, periartrit, tendinit, bursit gibi yumuşak doku romatizmaları,Bütün bu rahatsızlıklara suyun  
                     
-sıcaklığı, kaldırma gücü ve basıncın ortaya çıkardığı olumlu etkiler aynı zamanda karbondioksit gazını 
 
tolumlu etkisi sonucu adalelere daha fazla kan gitmesini sağlayarak ve en önemlisi 3. günden itibaren   
        ,    
kortizon sağlayan böbrek üstü bezlerinin uyarılarak kan kortizon seviyesinin yükselmesi sonucunda bu hastalıklara iyi gelmektedir.


-Osteoporoz(kemik erimesi)
Kalsiyum nedeniyle içmece ve para hormon aktivasyonuyla iyi geldiği düşünülmektedir.


-OrtopediAmeliyatlarının ve kırık şekerlerinin rehabilitasyonu
Diz ve kalça protez ameliyatlarının rehabilitasyonları, kırığa bağlı uzun süreli alçı uygulamalarındaki eklem kısıtlılığının girilmesi. Bel ve boyun fıtığı ameliyatlarının sonrasında sinir kesilmesene bağlı ameliyatlarının rehabilitasyonlarında.


-Nörolojik hastalıklarsonrasında oluşan felçlerin rehabilitasyonun da
Cerebral plasy, hemipleji, parapileji, fasiyal paralizi(yüz felci)


-Cilt hastalıkları
Egzama, akne ve sedef hastalıklarının tedavisinde.


-Kadın yollarının iltihaplı hastalıklarında
-Stres ve yorgunluğunun giderilmesi.
 
İçme Kürleri
-Böbrek taşı Böbrek taşlarının idrar yolları ve mesane taşlarının düşürülmesinde. İdrar yollarındaki kristallerin(kumların) iltihapların giderilmesinde.


-Safrakesesi Taşı Safrakesesi taşları sonucunda oluşan ağrı, gaz, hazımsızlık gibi şikayetlerin giderilmesinde.


-Mide rahatsızlıklarıGastrit, ülser, divertükül, reflü gibi rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan ağrı, gaz, hazımsızlık gibi şikâyetlerin giderilmesinde.



-Bağırsak hastalıkları Kolit, polip, divertükül, kabızlık gibi şikâyetler sonucunda ortaya çıkan ağrı ve spazmların giderilmesinde.


-Karaciğer rahatsızlıkları Karaciğer iltihaplarında.


-Anemi(kansızlık)Düşük olan hemoglabin alyuvarlar değerlerinin yükselmesinde termal suyumuzun demir minaralizasyonunun fazla olması nedeniyle faydalı olmaktadır.


-Kan yağları( kolestrol ) Kolesterol, lipit, trigliserid, banyo ve inhamlaysan kürlerinin ortak olumlu etkisi sonucu.


-Diyabet hastalığı(Şeker hastalığı) Banyo ve içmece sonucu kandaki insülin salgılayan pankreas bezinin radyoaktif ve diğer etkenlerle uyarılarak pankreasın insülin salgısını arttırması sonucunda.


-Kısırlık(strelite) Sudaki radon gazının olumlu etkisi sonucunda ortaya çıkmaktadır.


-Obezite(aşırı şişmanlık)Özel diyet ve egzersiz programlarının yanında banyo ve içmece kürleriyle, yağ metabolizmasının hızlanmasıyla.


Yukarıda belirtilen tıbbı açıklamalar ve uygulamalar Hidroklimatolog Uzman Doktor AHMET KARAÇALLIK tarafından yapılmıştır.






  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli