Sahte Kabadayılık Bize Sökmez

Sahte Kabadayılık Bize Sökmez

7 gün rapor aldığı iddia edilen Kaymaz’ın raporlu olduğu halde başka bir okulda ders verdiğini araştıran muhabire ”ikaz etmeyiz gereğini yaparız” demesi Esenler gündeminde şaşkınlık yarattı.

Sahte Kabadayılık Bize Sökmez…
 
7 gün rapor aldığı iddia edilen kaymaz’ın raporlu olduğu halde başka bir okulda ders verdiğini araştıran muhabire” ikaz etmeyiz gereğini yaparız” demesi Esenler gündeminde şaşkınlık yarattı.
 
Bir eğitimcinin aslı görevi; Toplumun aydınlanmasını sağlamak, cehaletle savaşmak, aydınlık yarınların hazırlayıcısı olmaktır. Yine bir eğitimci M. Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Fikri Hür Vicdani Hür” nesilleri yetiştirmektir. Bu yolda ilerlemeyenlerin uyarılması ise her yurttaş gibi biz basın emekçilerinin de görevidir. Bu onurlu görevi yapanlar olarak bizlere kabadayılık sökmez, sahte kabadayılık ise hiç sökmez…

Bölgede ilk haber gazetesinin haberi;

Eğitimciden muhabire tehdit Gereğini yaparız
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği seminerlere katılmamak için 7 gün rapor aldığı iddia edilen Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmet Kaymaz, raporlu olduğu halde başka bir okulda ders verdiği ortaya çıktı.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPYB) ile ilgili yapılan haberlerden dolayı, Engin Can Güre Ortaokulu Müdürü Nihat Yeşilyurt ile birlikte hakkında soruşturma başlatılan Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmet Kaymaz, yeni bir vukuata daha imza attı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği seminerlere katılmamak için 7 gün rapor aldığı iddia edilen Kaymaz’ın raporlu olduğu halde başka bir okulda ders verdiği görüldü.

Olay gazetemize yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. İhbarla ilgili yapılan araştırmalarda Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kaymaz’ın hasta olduğu gerekçesiyle 7 gün rapor aldığı belirlendi.
Daha sonra belirtilen adresteki okula gidildiğinde Kaymaz’ın ileri sürüldüğü gibi sınıfta öğrencilere ders vermesi objektiflerimize yansıdı.

Gereğini yaparız
Kendisinin görüntülendiğini fark eden Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmet Kaymaz bir hışımla oturduğu yerden kalkarak kendisini görüntüleyen muhabirden görüntülerin silinmesini istedi.

Tüm ısrarlara rağmen bu isteği kabul edilmeyen Kaymaz, telefona sarılarak söz konusu kursu açan yetkilileri olay yerine çağırdı.

Olay yerine gelen ve muhabire çeşitli baskı yöntemlerini deneyen bazı kişiler elde edilen görüntülerle haber yapılmamasını aksi halde İsmet Kaymaz’ın sıkıntıya düşeceğini belirterek tüm görüntülerin silinmesini veya kendilerine verilmesini talep ettiler.

Muhabirin söz konusu kişilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışmanın sürmesi üzerine yeniden araya giren Kaymaz, muhabire; “Esenler’de o kadar şeyler dönüyor ama sen benim haberlerimi yapıyorsun. Eğitimde dönen diğer dolapları neden yazmıyorsun? Bu haberi yazarsan artık bundan sonra ikaz etmeyiz gereğini yaparız” diyerek çeşitli tehditler savurdu. Tehditler karşısında ne yapacağına şaşıran muhabir, fırsat bulunca olay yerinden koşarak uzaklaştı.
“Alenen devleti kandırmadır”
Hasta olduğu gerekçesiyle 7 gün rapor alan Kaymaz’ın başka bir okulda ders vermesini bazı eğitimciler, bunun doğru bir davranış olmadığı gibi devleti kandırmaya dönük bir hareket olarak değerlendirdiler.

Cevap bekleyen sorular?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği seminerlere katılmamak için 7 gün rapor alan ve raporlu olduğu halde başka bir okulda ders verdiği ortaya çıkan Kaymaz ile muhabir arasında bunlar yaşanırken yetkilerin kulaklarını çınlatıp şu soruları da sormak gerekiyor:
1- Okullarda açılan bu kurslar ile ilgili Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Kaymakamlığı’nın kurs açma izinleri var mı?
2- İddia edildiği gibi Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmet Kaymaz bu verdiği kurstan ücret alıyor mu, alıyorsa ne kadar ücret alıyor?
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli